Podtitul: Česká kuchyně, o které se zdá
Autorka: Eva Filipová
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: říjen 2014
Počet stran: 216
Formát: 175x242
Vázaná vazba
Cena: 282 Kč
Více než 200 receptů české kuchyně, které musíte ochutnat. Autorka se věnuje čisté, moderní a kultivované kuchyni. Jídlo prezentované na talíři by mělo podle ní působit jako výtvarné dílo. Miluje vymýšlet úpravy tradičních, klasických a nezřídka polozapomenutých návodů podle současných požadavků moderní stravy.
Kniha S Evou v ráji - Česká kuchyně, o které se zdá obsahuje polévky, vaječné pokrmy, pomazánky pro každého strávníka, recepty pro chřestovou sezonu, zeleninová jídla, atraktivní saláty, pokrmy z hub, mnoho jídel na oběd i večeři, palačinky, dezerty a moučníky, jimž neodoláte.
Ukázka z knihy S Evou v ráji -
Česká kuchyně, o které se zdá:
Španělský ptáček
Nikdy se mi nepřejedl. Ve Francii se jim říká „skřivánci bez hlavy“. Ale mám pocit, že když jsou dobře připravení, tak je jedno, jak se jmenují.
Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Uvařte vejce natvrdo, Na každý plátek masa položte dva plátky slaniny, šunky nebo vuřtu, čtvrtku uvařeného vejce. Přidejte podélně nakrájenou kyselou okurku nebo jednu malou celou, kousek pórku nebo cibulky. Maso s náplní stočte a ovažte provázkem. Na rozehřátém oleji osmažte slaninu, pak cibuli a na tomto základě ze všech stran orestujte (po jednom) ptáčky.
Knihu S Evou v ráji - Česká kuchyně, o které se zdá koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz