Mnozí lidé zápasí s citlivostí, případně alergií na různé potraviny nebo s takovými chorobami, které si vyžadují speciální jídelníček. Speciální životospráva ovšem ještě nemusí znamenat méně kvalitní nebo méně hodnotné stravování. Naopak, když si správně vybereme suroviny k vaření a použijeme dobře vymyšlený recept, může být taková strava dokonce i hodnotnější.
Pořad Dieta od A do Z provede diváka malou abecedou diety obsahující dietetické informace týkající se tří důležitých okruhů chorob. Nový pořad poskytuje praktické rady lidem alergickým na mouku a/nebo na mléko, dále pak diabetikům. Všem také nabízí dobře použitelné a zdravé kuchyňské recepty.
Za odborné dietetické asistence pomohou jednotlivé díly tohoto seriálu pacientům v orientaci mezi rozličnými formami a teoriemi diety. Upozorní je na důležitost obezřetného a správného výběru surovin. Poradí, čemu je třeba při nákupu věnovat zvýšenou pozornost a jak lze vynechat, případně čím je možno nahradit obvyklé ingredience nejrozšířenějších tradičních pokrmů, aby nevyvolaly alergickou reakci nebo nezpůsobily onemocnění.
Dieta od A do Z od 10. května pravidelně ve 20:00 hodin
Zdroj: TV Paprika
Zdeničkaa
ChytráŽena.cz