Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano šéfe 13.8. 2015

13. 08. 2015 | Televizní tipy
Nekompromisní šéf a autor mnoha populárních výroků Zdeněk Pohlreich se vrací ve svém pořadu Ano, šéfe s datem 13.8. 2015 – a je jisté, že o zábavu, vzruch a poučení nebude nouze ani tentokrát. Zárukou je originální humor a osobitý přístup Zdeňka, který se při střetu s realitou v obyčejných, ale i lepších restauracích a hospodách projeví opět velmi svérázným způsobem. Kdyby měl vlasy, kdoví, jak by to dopadlo...

Ano, šéfe – 13.8. 2015:


Majitel restaurace U Dubu Travellers hostel, Ing. Petr Jelínek, je původní profesí specialista na zakládání staveb, od r. 1991 pak zakladatel a majitel firmy, která restauraci a hostel provozuje. Hostel a hotel a Restaurant U Dubu otevřel v červnu 2006. V současné době buduje pan Jelínek další provozovnu – horskou boudu na hřebenech Krkonoš.

Ano šéfe 13.8. 2015Provoz v Třebíči měl zpočátku mnoho ambicí a tváří. Na baru hrál střední proud, prodávaly se koktejly a do toho se dělaly akce, a to na jednu stranu rockového až undergroundového charakteru, na druhou seriózní židovské slavnosti včetně košer čištění kuchyně pro servírování židovských jídel. Židovskou kuchyni (ne košer) i párkrát zopakovali.

Loňskou letní sezonu management ale nezvládl. V létě se vyplýtvala spousta peněz na personál a další neopodstatněné výdaje. Došlo k přelévání peněz tam, kde to nejvíc hořelo, a vznikl dluh. Od září sem nastoupili bratr Petra Jelínka Jiří a jeho přítelkyně Katarína, aby vše dali do kupy. De facto tak převzali vedení hotelu a restaurace. Majitelé tvrdí, že se snaží nahradit produkty od dodavatelů vlastní výrobou (vlastní pesto, bylinková zahrádka, vývary), ale přesto jejich kuchaři používají prefabrikované suroviny, ať už z důvodu vlastní lenosti, či jen proto, že neumějí vařit.

Mají i další plány: pořádat více akcí na základě českých tradic, zatím dělali Svatováclavské hody a vynášení Morany… Při těchto příležitostech by rádi použili i nějaké staré receptury. Hlavně by chtěli docílit stability v menu, ale nevědí jak. Při rozjezdu restaurace zde byl kuchař, který strávil léta ve Francii a chtěl jim vytvořit suprové menu. Když to ovšem nefungovalo, odešel ke konkurenci, kde se pokoušel o to samé – se stejným výsledkem.

Dopad je takový, že na malém místě je mnoho restaurací, které se potýkají se stejným problémem: jaké mít menu. Něco od tohoto mistra si nechali, něco předělali – a výsledkem je paskvil, ze kterého si člověk není vůbec jistý, v jaké restauraci sedí. Restaurant U Dubu jak svým názvem, tak i prostředím vybízí ke stylovosti, ale menu tomu zatím neodpovídá.

Je to kombinace italských, českých, rybích a „kapsovitých“ jídel. Jedinou výjimkou jsou polední menu, která se každý týden mění. Stálý jídelní lístek je ovšem problém. Jaké rady zdejším poskytl šéf Zdeněk Pohlreich, to uvidíte v dnešní repríze oblíbeného kulinářského pořadu na Primě.

Nenechte si 13.8. 2015 ujít reprízu dalšího dílu
oblíbené gastronomické show Ano, šéfe! od 20:15 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ano šéfe 13.8. 2015:

Ano šéfe 13.8. 2015
Ano šéfe 13.8. 2015
Ano šéfe 13.8. 2015
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !