Ano, šéfe – 14.2. 2016:
Šlendrián v kuchyni je totiž jedna z mála věcí, které opravdu bytostně nesnáší, a rozhodně se nebojí dát to náležitě najevo. Umí ale ukázat i svou vlídnou tvář a tam, kde se snaží, dokáže výraznou proměnu ocenit. Nenechte si proto ujít reprízu dalšího dílu páté řady úspěšného pořadu Ano, šéfe!
Farma Bolka Polívky, jenž je bezesporu jednou z našich nejvýraznějších hereckých osobností, je rozložitý komplex na úpatí Drahanské vrchoviny. Kromě restaurace návštěvníkům nabízí ještě hotel, bazén, zvířecí park a jízdu na koních – jinak tomu v sídle valašského krále ani být nemůže. Farmu denně navštíví takové množství lidí, o němž se může ostatním restauracím v zemi jenom zdát. Kuchyně denně vydává běžně 500 jídel, která stíhá připravit tým dvou kuchařek a páru pomocníků.
Pro Bolka Polívku byla vlastní restaurace splněním velkého životního snu. Vždycky si přál mít hospodu, kde by se mohl setkávat s lidmi, s nimiž je mu dobře a kterým je dobře s ním. A právě sem přijíždí šéf Zdeněk Pohlreich, aby Bolkovo „dítě“ podrobil kritickému pohledu.
Zdeněk se neváhá hned v úvodu svěřit se svým obdivem vůči osobnosti Boka Polívky, to mu nicméně nezabrání v tom, aby upřímně zhodnotil kuchařské schopnosti jeho kuchařek. Přestože setkání dvou známých mužů je neobyčejně zábavné, nezůstane pouze u humoru. Bolkovi se to sice příliš nezamlouvá, ale musí uznat, že v jeho restauraci jde především o kvantitu, kvalita je až na druhém místě.
Když Zdeněk vstoupí do procesu a chystá se jako vždy ukázat několik svých specialit, musí uznat, že takový fofr, jaký mají kuchařky v této kuchyni, ještě při natáčení nezažil. Navíc hlavní kuchařka Monika dává důrazně najevo, že v kuchyni je paní ona, a nikdy neodpoví Zdeňkovi jinak než „ano, kolego“ – a nikoli „ano, šéfe“. Jaký čeká restauraci verdikt? Uvidíte v dnešní repríze oblíbeného pořadu Ano, šéfe!