Ano, šéfe – 24.11. 2016:
Dnes se Zdeněk Pohlreich podívá „na zoubek“ koktejl baru a restaurantu Blue Note v Kralupech nad Vltavou, který provozují tři společníci z Prahy. Majitelé jsou mladí, s praxí v obyčejných pražských restauracích.
Tento podnik otevřeli zhruba před měsícem a půl a žádost o profesionální pomoc se týká především úspěšného rozjezdu originální restaurace. Předtím sice v Kralupech vedli půl roku odděleně jiné restaurace, ale příležitost nájmu těchto prostor je dala dohromady a společně se pustili do odlišného konceptu.
Zřejmě si mysleli, že před nimi provinční město padne na kolena, ale nic takového nenastalo. A není divu: jídelní a nápojový lístek je mišmaš všeho možného od italské kuchyně přes sendviče až po kuře s broskví.
Chybí tu jasný koncept; největším problémem je ale hygiena: v kuchyni je takový nepořádek, že vypadá jako kombinace staveniště a smetiště s omastkovou polevou. A na to je Zdeněk Pohlreich obzvlášť citlivý...