Ano, šéfe –29.9. 2016:
Manželé Cíchovi z obce Hořesedly jsou jako oheň a voda. Paní Zuzana podniká v realitách a již druhým rokem dotuje penzion a restauraci U Pavouka, kterou vede její manžel Jiří. Protože to ale vede od deseti k pěti, nemůže se na to nečinně koukat a zoufá si. Nic nejde podle jejích představ.
Chtěla hezkou zájezdní restauraci, kde by se odrážel její kladný vztah k mužstvu kladenských hokejistů, kterým fandí. První rok vše vypadalo slibně, pak ale do podniku začala chodit pochybná klientela a pani Zuzana jen platí a platí. Její manžel Jiří to neřeší a pomalu rezignuje. Protěžuje kuchaře Františka, který podle Zdeňka Pohlreicha i Zuzany vaří katastrofálně. Kuchař je největším jablkem sváru v rodině. Pokud se něco nestane, paní Zuzana vyhrožuje, že buď zabije jeho, nebo sebe.
Diváky čeká skutečně vyhrocený příběh. Kde se to Zdeněk Pohlreich octl? To má ještě ke všemu dělat manželského poradce? Paní Zuzana tluče hlavou do zdi a trápí se po nocích. Je to chodící uzlíček nervů, personál si myslí, že zbytečně přehání a místní vše škodolibě pozorují. Pro ostré slovo nejde daleko, zatímco Jiří vypadá v pohodě. Říkají jim Anděl a Ďábel. Ve hře není nic menšího než majetek, štěstí a zdraví jednoho manželského páru, který se před lety rozhodl, že si otevře restauraci, teď se ale nedomluví na ničem. Jiří vzdoruje a Zuzana vyšiluje.
Takhle vypadá lekce z podnikání v gastronomii, když se do toho pustí lidé s malými zkušenostmi a znalostmi. Na počátku všeho je nadšení, snaha, ale ty konce! Po úspěšném období přišlo rozčarování a oči pro pláč. Dluhy a výčitky rozloží každý vztah. Jak si s tím poradí Zdeněk Pohlreich? Jako buditel českých restaurací, nebo jako kat? Koho chtějí v malé zanedbané obci omráčit ambiciózním jídelním lístkem? Jeho tedy určitě ne… Paní Zuzana sáhla do rodinných rezerv, v kuchyni zaměstnala svého strýce, který kdysi vedl několik restaurací.
Ten ale s kolegou Františkem také nemůže vydržet. Hosté čekají na jídlo, které za nic nestojí a je ho prý i málo někdy přes hodinu. Zuzana zametá střepy a montuje židle po bujarém víkendu v lokále. Už ale nemůže… Jiřímu radí štamgasti, jak má podnik vést. Víc hlav víc ví, v tomto případě ale neplatí. Tady potřebují jen jednu - otevřenou a nepřehlédnutelnou hlavu šéfa Café Imperial. Zdeněk a František u jednoho sporáku – to bude tanec! To tu ještě nebylo…