Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Buďte svědky Přistání na Měsíci s Prima ZOOM

20. 07. 2024 | Televizní tipy
Během závěrečných 60 minut mohla mise Apollo skončit v troskách. Bez neuvěřitelné vynalézavosti jejích členů, spojení s Houstonem, které překonalo 240 tisíc mil, a téměř nadpřirozené schopnosti členů posádky zachovat klid i pod neuvěřitelným tlakem by možná na slavné první kroky člověka na Měsíci vůbec nedošlo. Vraťme se o hodinu zpátky a odhalme málo známý příběh, který se odehrává na pozadí neúprosně tikajících hodin. Příběh o 60 minutách, které změnily svět. Prima ZOOM přináší vzrušující podívanou.

Dramatická vesmírná podívaná na Prima ZOOM:


20. 7. 22.10 Přistání na Měsíci: Poslední hodina

Přistání na Měsíci: Poslední hodina (opakování čtvrtek 23. 7. v 16.05)

Buďte svědky Přistání na Měsíci s Prima ZOOMTento svěží a osobitý dokument vznikl k oslavě 50. výročí Apolla. Inspirativní snímek rozvrací obvyklé konvence tím, že začíná významnou událostí a prozkoumává předchozích dramatických šedesát minut do podrobných detailů. Tento dokument, nabitý překvapivými detaily, které odhalují zcela nový pohled na příběh o tom, jak lidé přistáli na Měsíci, se odehraje jednu hodinu před slavným krokem Neila Armstronga a odhaluje celý nevyřčený příběh, skrytý ve forenzních detailech ukázaných okamžik za okamžikem. 

Nepublikované záběry z kritického okamžiku a autentické zvukové záznamy z kapsle a velitelského modulu a řízení mise v Houstonu. Během posledních 60 minut by se mise Apollo mohla rozpadnout. Bez oslnivé vynalézavosti na místě, 240 000 mil dlouhé linky pomoci do Houstonu a téměř nepřirozených schopností zůstat v klidu pod neuvěřitelným tlakem by se první krok do jiného světa nemusel vůbec uskutečnit.

Apollo 11 byl americký pilotovaný kosmický let programu Apollo, během něhož 20. července 1969 lidé poprvé stanuli na povrchu Měsíce. Trojici astronautů – velitele Neila Armstronga, pilota lunárního modulu Edwina „Buzze“ Aldrina a pilota velitelského modulu Michaela Collinse – v kosmické lodi Apollo 11 vynesla 16. července 1969 raketa Saturn V. na oběžnou dráhu Země. V programu Apollo to byl pátý pilotovaný let a třetí let k Měsíci. O tři dny později, 19. července, přiletěli na oběžnou dráhu Měsíce. Dne 20. července 1969 se Armstrong a Aldrin v lunárním modulu spustili na povrch Měsíce a ve 20:17:40 přistáli v Moři klidu. 

O šest hodin později vstoupil Armstrong jako první člověk na povrch Měsíce. Společně s Aldrinem během dvouapůlhodinové vycházky nasbírali 22 kg měsíčních hornin a po 21 hodinách a 31 minutách pobytu na povrchu odstartovali zpět ke Collinsovi, který zatím čekal ve velitelském modulu na oběžné dráze Měsíce. Po spojení s velitelským modulem se všichni vydali na zpáteční cestu k Zemi. Přistáli v Tichém oceánu 24. července 1969. Jenže to vše se nemuselo podařit… Zatajte dech a zhlédněte osudovou hodinku.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !