Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to bylo, šéfe? - 16. 5. 2022

16. 05. 2022 | Televizní tipy
Antonín Bradáč, mistr thajské kuchyně, předvede část svého vítězného menu z roku 2014, kdy zvítězil se svým thajským menu nad Thajci. Ve třetím díle se bude vzpomínat nejen na soutěž, ale také na to, jak vypadala snaha českých restauratérů o orientální kuchyni. Propojte současnost se vzpomínkou na Ano, šéfe! a vyjde vám, jak to vypadalo v kuchyních před lety, a jak se vaří dnes. Inspirujte se a bavte se!

Jak to bylo, šéfe? To je otázka pro Zdeňka Pohlreicha v nové kuchařské show, která odhaluje nejen zákulisí pořadu Ano, šéfe!, ale také recepty atraktivních kuchyní různých koutů světa. Před samotnými úvodními titulky, než se Zdeněk vydá na kontrolu do kuchyně Antonína Bradáče, vyzkouší na grilu sám přípravu thajské kuchyně. Kuřecí saté. Ovšem pozor, hlavním poselstvím tohoto receptu je, že se plátky nikdy nesmí vysušit do bezvědomí. Tomu pak už ani omáčka nepomůže.

Jak to bylo, šéfe? - 16. 5. 2022Na co se bude vzpomínat tentokrát? Na to, jak vypadal nepořádek v thajských kuchyních před lety. A porovnávat se bude s tím nejlepším ze současnosti. Před lety se nevedly záznamy o teplotách v lednicích, neexistoval dostatek nádobí v provozu, Zdeněk odhalil hromady špíny. Nakonec se pomodlí: „Prosím tě, ať už nemusíme do žádné takové hospody…“

Střih – a jsme u Antonína Bradáče, který vyhrál soutěž ve vaření thajské kuchyně v Thajsku. Což si Zdeněk vždycky přál, protože takovýhle kousek, ten se povede málokomu. Ovšem z hypermoderní kuchyně se vrátíme do minulosti. Jak vysvětluje šéf: „Občas nefungovaly sporáky, jindy konvektomaty, taky občas vůbec nic. Restaurace provozovali lidé, kteří si mysleli, že když koupí obyčejný bílý sporák, dají tam tři lednice, tak že jsou z nich restauratéři. Když jsme začínali, byl zázrak, když jsme našli restauraci s chladicím boxem. Ale není to jen o technice. Je to také o tom, že vybavení a celou kuchyni musí někdo udržovat v čistotě. Což se nedělo.“ Oblíbené Zdeňkovo úsloví z této doby bylo: „Špína, bordel, humus.“ Plus výhrůžka hygienou.

Antonín fakt nevěří, že to takto bylo. Šéf mu nad přípravou jídel oponuje, že to byl opravdu reál. „Fakt jsem řekl, že by bylo dobré mrknout se z okna, jestli nejde elektrický proud. A on nešel.“ Jak šla Zdeňkovi role ochutnávače: „To bylo na celém pořadu to nejnebezpečnější. To, na co se díváme teď, se natáčelo v jiném pořadí. Nejprve jsem viděl tu špinavou kuchyni – a pak jsem měl jíst jídla v ní připravená. Byl jsem profesionální, že jsem to fakt ochutnal.

Navíc tehdy bylo běžné, že se v kuchyni kouřilo. To mi přijde děsné.“ Proč tomu tak bylo? Šéf vzpomíná: „Všichni chtěli vařit všechno. Meníčka byla obrovská. Což je samozřejmě nesmysl. Takže mrazáky byly narvané. A ohřívalo se v mikrovlnce. Nic čerstvého. Je jasné, že moc kamarádů jsem si tam neudělal. Všichni kuchaři máme přerostlé ego, takže to i chápu.“ Nakonec zjistíme, jakou roli hrají v životě kuchaře tchyně. Varovnou. A taky to, že je Zdeňkovi ze sebe špatně: „Jsem stále hodnější.“ Lepší bude spravit si chuť. Polévkou Tom yum Koong, Gaeng phed ped yang, Batátové nudle s vepřovým masem, shitaké, mungo klíčky a zázvorem.

Zdeněk se vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat. V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také konkrétních ukázek z pořadu.

Jejich prostřednictvím se divák dozví nejen „drby“ z natáčení, ale odhaleny budou také časté nešvary, které se objevují v českém pojetí předmětné národní kuchyně. Nebudou tedy chybět oblíbená „bulvární“ témata, ale ani inspirace pro diváky.

Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa už 16. května na Primě. Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. V premiéře v pondělí večer, v repríze následnou neděli dopoledne.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík a neskončí a neskončí. Zase bude vyskakovat v každé programové upoutávce?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles