Na podzim by mělo jídlo hřát, ale pro zlepšení nálady také možná vonět trochu i létem a sluncem. Karolína tentokrát nabídne od každého něco. Klasickou česnečku zná asi hodně lidí a mnoho ji má také rádo. Hlavní protagonistka pořadu zvolila její jinou variantu – jemný česnekový krém, který je také z česneku, ale tam veškerá podobnost končí. Zajímavé budou jistě i její králičí stehna v ciderové cibuládě.
„Králíka považuji od dětství za slavnostní jídlo. U nás doma se totiž dělal převážně ve sváteční dny na smetaně. Já diváky naučím francouzskou úpravu,“ říká Karolína Kamberská a s úsměvem dodává: „Když se podívám skrz skleničku perlivého cideru, přenesu se v myšlenkách daleko na jih. A to se takhle na podzim občas hodí.“
Létem jistě zavoní také salát s avokádem. Tuto zeleninu ochutnala Karolína poprvé jednou u kamarádky. „Vytáhla takový zvláštní plod, který jsem do té doby nikdy neviděla. A říkala, že chutná úplně jinak než cokoli, co do té doby ochutnala. Měla pravdu,“ vzpomíná Karolína. Avokádo je podle ní úžasné a vláčné. „Vůbec se nedivím, že mu Aztékové říkali máslo lesa,“ vzpomene si a nakonec krásnou vzpomínku na léto přinese i v dezertu – jahodové roládě s citrónovou vůní.
Menu Už se brzy šeří – 5.11. 2016:
• Jemný česnekový krém s hříbky
• Králičí stehna v ciderové cibuládě a šťouchané brambory s jablky
• Salát s kuřetem a avokádem
• Jahodová roláda s citronovou vůní
Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá.
S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.