Těšte se na grilování paprik, lososa, kuře i uzení. Taky si připravíme domácí barbecue omáčku, přílohy a naučíme se pro grilovačku naporcovat kuře. Tak, aby nezbyl ani kousek. Jak vysvětluje Koko: „Maso na kuřeti je tak různorodé chuťově, že se vyplatí grilovat nejen prsíčka. Taková stehna, jsou ideální na gril. Jo a mimochodem, grilujeme s kůží, maso si tak uchová šťavnatost a nevysuší se. Na to myslete, až budete mít pocit, že gril si žádá rovné maso. A pozor, stačí deset minut. Když máte gril dobře rozpálený. “
Matěj Ruppert si opět zkusí disciplínu slepých soust. Pozná poslepu rozdíl mezi kuřecím a vepřovým masem? Jediné, co dá na první dobrou, je těstovina. Dojde i na to, jak se vyslovuje Matějovo jméno. „Dřív jsem s tím problém měl, teď mi To staré přísloví Ruprt, včera si uprd, asi přestalo vadit. Přitom jsem to slýchal celý dětství….“
Kromě toho se dozvíme, že Matěj to k Romanovi Holému na chalupu má jedenáct minut na kole. „Osm na elektrokole,“ směje se Matěj. „Čím dál tím víc mám taky lehčí jídla než těžší. To bude asi věkem,“ přizná Matěj.
„Koko má mísu, ale prázdnou. Matěj má salát, který po sobě chce pojmenovat,“ směje se Koko a Matěj dodává: „Tak třeba máme hovězí Wellington a bylo by hezké, kdyby se uchytil název: Salát Ruppert.“ Co obsahuje? Třeba hodně soli. Plus Matěj při chystání salátu prozradí trik Ondřeje Brzobohatého. Kromě toho se bude cvičit s Noidem, líčit, budovat a kompletovat…. Tak se bavte.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová