Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Zdeněk každý díl uvede nad přenosným piknikovým grilem, na kterém připraví zajímavý předkrm. Tentokrát to bude pravý americký hamburger z hovězího masa. S pečenou houskou a cibulkou, protože jen tak podle šéfa dosáhnete ideálního prvního křupnutí.
Další inspirací bude příprava uzeného halloumi sýra s pikantní balkánskou omáčkou. Po vegetariánské variantě na gril se konečně dostaneme ke kusu masa. Pozor, víte, že řapíkatý celer je dostatečně slaný na to, aby ochutil omáčku k sýru? Pokud vám až dosud toto bylo utajeno, teď už víte, jak si šetřit zdraví.

Následný host, sládek, probere se Zdeňkem, jakou péči potřebuje pivo, aby u grilovačky chutnalo nejlépe. Víte, že jedno smítko prachu ve sklenici vám může zkazit pivní požitek i prožitek? Nebo třeba to, že na světle byste lahve s pivem rozhodně nechávat neměli?
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to bude čokoládové brownie s pekanovými ořechy, créme fraiche a jahodami. Zdeněk se nebude umět s Ivetou shodnout, zda stačí nechat korpus v grilu třicet minut – on by navrhoval půl hodiny. I když se právě v tomto bodě odborníci rozcházejí, výsledek bude nakonec skvělý. A vy zjistíte, že nejen maso patří na gril.
Další řada populárního pořadu je tady. Jestli chcete o grilování vědět to, co vám zatím zůstalo utajeno, sledujte Rozpal to, šéfe! nově od úterý 4. 5. 2021 ve 22.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová