Potřebujete předělat nejen koncept, ale i vzhled restaurace? Stačí jeden jediný den a pod dohledem Superšéfa máte vše! Sledujte další díl pořadu Superšéf už 28. 2. ve 20.15 na televizi Prima. A čas běží…
Zdeňka tentokrát pod maskou dědy nepoznají nejen diváci, ale ani jeho „vlastní“, pro pořad mu přidělená dcera. Společně s jejími kamarádkami se vydají na oběd do Pizzerie & Restaurant Mikulášská. A i když na první pohled Superšéf kvituje, že to vypadá, jako by vlastně ani nebylo co napravovat, na ten druhý se na povrch začnou drát podivuhodné věci.

Celou restauraci má na starosti mladý šéfkuchař a provozní Petr. Jejich dalších 24 hodin by mohla být taková rodinná idylka, to by je ale nesměl tajně navštívit Zdeněk Pohlreich. V Superšéfovi se schyluje k nekompromisním 24 hodinám rodinného dramatu. Přesto bylo patrné, že je slabý personál, obsluha vázne. V kuchyni se dějí věci, které na profesionální plac zkrátka nepatří, a další nepravosti.
Zdeněk vysvětluje: „Plzeňská proměna byla náročná, protože nikdo vlastně netušil, jak na ni.“ Přesto ale hned zjistil, že mají v restauraci kuchaře, který nezvládne cibulové kroužky, a kritizoval také zvláštní skladbu personálu. „Existuje představa, že když je někdo mladej, bude to dělat lépe než ti starší, ale v kuchyni to tak prostě není.“
Na jídelním lístku Superšéf objeví pizzu paolo, což dešifruje jako pollo. „Chtějí být světoví, a takhle to dopadá.“ Následně personál vyslovuje špatně název kávy, italského předkrmu bruschetta a dělá další chyby, které vysloveně tahají za uši. Superšéf to kritizuje: „Každý by se měl samozřejmě naučit názvy jídel, která prodává. Tohle je trapný.“ Kromě toho se diváci dozví, že žaludek Superšéfovi hraje árii z opery Žral bych, což je signálem, že ani tempo obsluhujícího personálu není nijak závratné… Jeho první doporučení směrem k majiteli tedy následně znělo: „Udělejte si hospodu, ze které nebudeš muset utíkat. Před sebou se totiž stejně nikdy neschováš.“
Důležitým úkolem je zjistit v naprostém utajení veškeré informace o provozovně a následně se skutečnostmi seznámit i hlavní aktéry. Naučit kuchaře jinému přístupu k vaření. Což probíhá pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha v pojízdné kuchyni pořadu Superšéf a dochází k restartu nefunkčního konceptu celé restaurace. Rychle, bez zbytečných prostojů. Čas totiž pořád běží. Zdali podnik po tomto zásahu přežije, či ne, je ovšem otázkou motivace, nadšení a práce každého jednotlivce působícího v provozovně. Celý tým je totiž jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.