Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2024
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týden

30. 09. 2024 | Televizní tipy
Říjnové dokumenty na Prima ZOOM mají pořádný říz. Vaše dávka zábavného poznávání na Prima ZOOM. Nejpestřejší nabídka poznávání. Mrkněte na Prima ZOOM, neprohloupíte. Vyberete si? Určitě! Protože Prima ZOOM vás baví.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týden:


1. 10. 21.00 – Americký führer

Tradují se dodnes: dosud neslýchané zkazky z dob, kdy svět sevřel národní socialismus. Patří k nim i příběh fašistického imitátora Fritze Juliuse Kuhna. Tento německý emigrant se během třicátých let 20. století stylizoval do role samozvaného zástupce Adolfa Hitlera v Severní Americe. Americký führer mašíroval po amerických městech a jeho podporovatelé dokonce zaplnili slavnou newyorskou halu Madison Square Garden. Nedokázal ho zastavit Hitler ani agenti FBI. Nakonec mu zlomila vaz bouřlivá milostná aféra. Strhující historický film Americký führer využívá Kuhnovu nezaměnitelnou dobovou propagandu i záznamy o neuvěřitelné odezvě, jaké se dočkal v tehdejším zpravodajství. Nenechte si ujít neobvyklý příběh o tom, jak klamná fašistická propaganda vzkvétala dokonce i na území USA.

3. 10. 20.00 – Slavné jednotky druhé světové války (Velká červená jednička)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týdenDramaticky natočený historický seriál odhaluje příběhy o tom, jak probíhaly větší i menší bitvy druhé světové války, a mužích, kteří se všech těchto krvavých střetů zúčastnili se zbraní v ruce. Každá epizoda přibližuje, jak jejich zkušenosti od narukování a tréninku až po tvrdé lekce a jizvy, které si nesli s sebou z jedné bitvy do další, ovlivnily způsob, jakým bojovali. Odhalte vzrušující, napínavé a adrenalinem napumpované životní příběhy proslulých bojových jednotek, které se úspěšně probily několika vojenskými taženími a střety druhé světové války. Někteří z těchto hrdinů se do rolí elitních speciálních vojáků narodili. 

Ostatní si vydobyli reputaci schopných bojovníků kvůli pochmurné nutnosti znovu a znovu vyrazit proti nesmiřitelným nepřátelům. Jejich odvaha, vytrvalost a schopnost správně odhadnou situaci i předvídat další kroky protivníka, ale také vrcholné události, ve kterých sehráli klíčovou roli, jsou přímo legendární. A také navždy zvěčněny v knihách, filmech, na památnících a v muzeích. Každá z epizod strhujícího seriálu o slavných jednotkách druhé světové války je strukturována jako samostatný film.

3. 10. 22.00 – Daleko na severu (Polární den)

V polárních oblastech se střídá věčné světlo s nekonečnou temnotou. Pro místní divoká zvířata a rostliny to znamená obrovský existenční problém. Polární oblasti proto patří k nejextrémnějším typům životního prostředí na naší planetě. Zimní noci za hranicí severního polárního kruhu trvají několik měsíců. Během nich se zdánlivě zastaví veškerý život, který ustoupí mrazivě chladným větrům bičujícím pustou krajinu. Ale pozorný pohled odhalí, že i toto nehostinné místo je domovem pozoruhodně odolných zvířat a rostlin, které se přizpůsobily, aby přežily, nebo dokonce vzkvétaly i v takto těžkých podmínkách. 

Aby přečkaly neustálou temnotu, osvojily si skutečně unikátní způsoby. A naučily se naplno využít polární den od prvních chvil, kdy slunce stoupne nad horizont a pokryje krajinu teplým, dlouhotrvajícím světlem. Dvoudílný přírodovědný film Daleko na severu zachycuje jak polární noc, tak polární den. Kráčí ve stopách zvířat, které vedou drsnou krajinou plnou extrémních protikladů a okouzlujících krás.

4. 10. 20.00 – Nejnebezpečnější žralok světa

Velký bílý žralok má pověst nejstrašnějšího monstra v oceánu. Ale světoznámý slavný francouzský průzkumník a objevitel Jacques Cousteau na to měl jiný názor. Za „nejnebezpečnějšího ze všech žraloků“ považoval žraloka dlouhoploutvého. Sledujte, jak se dva týmy odvážných expertů neohroženě ponoří hluboko do jeho světa. Podaří se jim odhalit, proč je tento obávaný druh nově považován za hlavního kandidáta na získání pochybného titulu: nejobávanější žralok ze všech?

5. 10. 20.00 – Kouzelný svět koření  (1. díl)

Každý ví, jak voní. Ale málokdo má ponětí, odkud se vzalo. Tento jedinečný dokumentární seriál zve diváky na návštěvu zahrad plných exotických koření. Nejpopulárnější aroma se zrodila na zajímavých místech nesmírně bohatých na biodiverzitu. Navíc je utvářely jedinečná flóra i fauna, které jsou pro tato unikátní prostředí typické. Odhalte magické a okouzlující světy, kde se zrodilo nejlepší a nejvybranější koření.

5. 10. 22.00 – Hádanka Karpatské sfingy

Dokument Hádanka Karpatské sfingy je strhující, podmanivý a inspirující příběh, který přináší nové důkazy o původu lidstva a dlouho zapomenutou dávnou historii. Podaří se mu změnit způsob, jakým na ni nahlížíme? Neuvěřitelný příběh začíná kontroverzním nálezem ztracené civilizace a tajuplné rumunské sfingy. Odtud se noří hluboko do minulosti lidstva a hledá odpovědi na dávno položené, ale dlouho nezodpovězené otázky.

Americký geolog a světově uznávaný odborník dr. Robert M. Schoch se několik let pečlivě věnoval systematickému výzkumu v divočině drsných Karpat. Zaměřil se na tajuplnou Karpatskou sfingu a další stejně záhadné kamenné útvary. Závěry jeho bádání jsou nejen nečekané, ale přímo šokující. Dokonce by mohly naprosto změnit způsob, jakým se díváme na neandrtálce i jak chápeme naše vlastní předky. Ale jsme už skutečně připraveni rozluštit hádanku Karpatské sfingy?

6. 10. 22.00 – Megastavby: Ledoborec

Exkluzivní přístup na několik míst po celé Evropě, strhující digitální animace a prostředí, kde nekompromisně vládne extrémní počasí, tvoří základ dokumentárního filmu, který vám vyrazí dech. Podívejte se, jak se nejlepší inženýři a nejambicióznější konstruktéři postaví tváří v tvář naprosto neuvěřitelné výzvě. Podaří se jim postavit nejmodernější ledoborec na světě? Buďte u toho a sledujte, jak vzniká špičková polární průzkumná loď, která je zároveň pojízdnou vědeckou laboratoří – samozřejmě v naprosto gigantickém provedení.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky