Nejklasičtější úpravou masa je pečení. Jako první se naučíme roastbeef s béarnskou omáčkou. Zvláštní kapitolkou jsou vnitřnosti: „Já to miluju, mám to rád, rád to vařím a jím, myslím, že to stojí za zkoušku,“ pokračuje Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Vařte jako šéf s datem 13.6. 2013. „Lidé si s vnitřnostmi často nevědí rady. Zbytečně. Je to dobré, rychlé, zdravé, super to chutná a je to i levné.“ Prostě samá plus.

Vařte jako šéf – 13.6. 2013:
Jakub si myslí, že béarnská omáčka je holandská omáčka, do které se přidají estragon a šalotka. Doma jsem ještě roastbeef nepekl a omáčku nevařil. Dále připraví telecí játra na berlínský způsob: „Cibulka, jablíčka z mého sadu a tymián.“ Tereza si vzpomene, že do béarnské omáčky také patří kerblík. „Podařila se nám, protože jsme měli dobré základy z minula z holandské omáčky.“ Vnitřnosti osobně nevyhledává, ale svůj kuchařský um předvede na bleskových drůbežích játrech v šalvějovém másle. Kuba na béarnskou omáčku svaří víno s vodou a šalotkou. Čeká, až se voda vyvaří a cibule změkne. „Na první pokus byla dokonalá,“ pochválí se. Podaří se mu stejně dobře ledvinky na smetaně a hořčici? „Dopadly nad očekávání dobře,“ pochutnává si na výsledku svého snažení nejmladší kuchtík.
Menu v pořadu Vařte jako šéf s datem 13.6. 2013:
Roastbeef s béarnskou omáčkou: Základem je očištěné, silně osolené a opepřené hovězí z dobře vyzrálého roštěnce, které ještě pokapeme worcesterem.
Telecí řízek a bramborový salát: Nejprve si uděláme přepuštěné máslo, protože originální vídeňský řízek se vždy smaží na másle.
Dušené hovězí: Hovězí plec nakrájíme na větší kostky, které obalíme v mouce a dobře orestujeme. Mouka zapečená se šťávou z masa vytvoří základ pozdější omáčky.
Sledujte nový pořad Vařte jako šéf již ve čtvrtek 13.6. 2013
Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová