VIP Prostřeno 17.1. 2013 – Jana Krausová:
Stále velmi půvabná herečka Jana Krausová si už neumí představit, že by žila trvale v Praze. Bydlí na venkově a často odtud pendluje za prací, má ale ráda svá klidná rána. Hrála už jako dítě, ale také vystudovala AVU a věnovala se výtvarnému umění.
„Přitom jsem průběžně točila filmy a také pro televizi, a když jsem měla malý děti, tak jsem začala znovu hrát divadlo,“ říká o svém profesním životě maminka dvou synů Jana Krause a životní partnerka Karla Rodena.
Přestože David Kraus občas vzpomíná, že doma teplé kuchyni moc nedali, Jana Krausová dnes ve VIP Prostřeno s datem 17.1. 2013 uvaří hned čtyři chody a u sporáku je jako doma.
A protože venku je pěkná zima, začne polévkou – poctivým vývarem s celestýnskými nudlemi, který se „táhnul“ přes noc. Tartar (tatarák z rajčat) bude na předkrm, hlavním chodem je hovězí maso na červené řepě a medu s brambory. Sněhové pusinky s krémem (bezé) budou chutným a stravitelným receptem nejen pro hostitelku a Milušku – obě musí dodržovat bezlepkovou dietu.
„Celestýnské nudle málokdy dělám, ale mám je ráda, těším se na polévku, o níž jsem také uvažovala,“ prozrazuje Jarka Obermaierová ve VIP Prostřeno s datem 17.1. 2013. I nudle však budou kvůli dietě bez mouky.
Nikdo ale ve VIP Prostřeno neví, co je recept „tartar“ – Jana Krausová chce úspěšně soupeřky trochu zmást. Na zapečenou červenou řepu s ořechy se už třese vyznavačka zdravého vaření Gabriela Filippi a také Miluška, pro niž je „řepa prostě hit“. Jarka s Miluškou už se také moc těší na holky a další ženské klábosení u dobrého jídla.
Prostřeno je vkusně, Jana Krausová nezapře, že je výtvarnice. „Bylo to čisťounký a vzbuzovalo to chuť k jídlu,“ chválí Janin stůl Jarka. „Polévka byla vynikající,“ pokračuje v ovacích dál. Nudle z omelety, do nichž přidala Jana sýr, byly podle Gabriely famózní, snědla by je i samotné. Bezmasý tatarák ze sušených rajčat ale Jarku neošálil.
„Pravda je taková, že Jarušce to nechutnalo jako maso, ale mně to chutnalo jako vynikající tartar,“ říká Gabriela ve VIP Prostřeno. A recept na pečenou červenou řepu byl tak vynikající, že i paní Jaroslava „začíná tu zeleninu brát na milost“. „Nadchla mě nesmírně,“ souhlasí Miluška Bittnerová.
Jana Krausová představí dvě zajímavé staré dámy a zábavu ukončí harmonikář s nepřeberným repertoárem lidovek.
Nejvíc je slyšet Jarku Obermaierovou, která si zpívání užije a jde jí to. „Hudba dává lidi dohromady,“ ocení vrchol večírku Gabriela, která by si klidně i zatancovala. A co závěrečné bezé? Nebo by se herečky obešly beze sladkého?
„Už nic jinýho bych v životě nemusela,“ rozplývá se ve VIP Prostřeno Gabriela stejně jako pusinka na jejím jazyku. „Mohla bych totiž sladké třikrát denně,“ práskne na sebe… Pak ale narazí na něco, co v dezertu určitě být nemělo. Prstýnek od Jany to ale není… Kolik bodíků asi bude tahle nepozornost Janu Krausovou stát? To uvidíme ve VIP Prostřeno s datem 17.1. 2013.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Jana Krausová
již ve čtvrtek 17.1. 2013 na Prima Family
již ve čtvrtek 17.1. 2013 na Prima Family