Proti rakovině meruňkami
Vitamin B17, nazývaný také laetril nebo amygdalin, byl objeven již v roce 1950 americkým chemikem Ernestem Krebsem. Onkology po celém světě ale začal vitamin B17 zajímat až nedávno. K diskuzi přispěla i publikace dokumentaristy Edwarda Griffina Svět bez rakoviny – tajemství vitamínu B17 a jeho odvážná tvrzení. Griffin tvrdí, že laetril, bohatě obsažený v jádrech meruněk, je cestou ke snížení počtu nádorových onemocnění a tím úbytku úmrtí v důsledku rakoviny.Národy bez rakoviny
Svá tvrzení dokládá dlouhodobým mapováním národů, které žijí nejen v souladu s přírodou, ale také hojně konzumují meruňky, především jejich jádra a olej z nich vylisovaný. Jím sledované národy, jako asijští Hunzové, se dožívají velmi vysokého věku a celkově se těší dobrému zdraví. Podstatnou část jejich jídelníčku totiž tvoří meruňková jádra, která obsahují cenný vitamin B17. Hunzové konzumují až dvěstěnásobek obvyklého příjmu tohoto vitaminu v industrializovaných společnostech. Proto se mezi nimi nevyskytují nádorová onemocnění, obyvatelé jsou vitální a vypadají mladší, než ve skutečnosti jsou. Účinky se připisují právě vitaminu B17.Zdroj, foto: B17.cz