Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.06. 2024
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Umíte aktivně odpočívat? Pravidelné protahování a masáže vám uleví od bolesti zad

13. 06. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Podle statistik má 39 %1 zaměstnanců v Evropské unii sedavé zaměstnání. Lépe na tom nejsme ani u nás v Česku, kde má sedavou práci alarmujících 49,6 % žen2. Dlouhodobým sezením v práci si ovšem zaděláváme na řadu zdravotních problémů. Nejčastějšími důsledky sedavého zaměstnání jsou bolesti zad, šíje nebo syndrom karpálního tunelu. Skvělou prevencí těchto problémů je aktivní odpočinek. Přečtěte si naše tipy pro prevenci přetěžování svého těla.


Bolavá záda, zablokovaný krk nebo syndrom karpálního tunelu zažil snad každý, kdo již déle pracuje v kanceláři nebo v práci většinu dne sedí. Často si uprostřed pracovního zápalu zapomeneme od práce na chvíli odpočinout a trápíme svá těla dlouhými hodinami neustálého sezení v nejrůznějších polohách, které se dříve nebo později projeví na našem zdraví. Jak si ale můžete co nejjednodušeji pomoct?
 

Umíte aktivně odpočívat? Pravidelné protahování a masáže vám uleví od bolesti zadPro prevenci stačí málo


Jedním ze způsobů prevence kancelářských zdravotních komplikací je správné nastavení vašeho pracovního stolu a židle. Mějte monitor v úrovni očí a židli nastavenou tak, aby byla bederní část vaší páteře podepřená. Správné nastavení kancelářské židle zabere pár sekund, rozdíl ale poznáte hned. Skvělým tipem pro aktivní odpočinek během práce je dělat si pravidelné pauzy. Zkuste se každou odpracovanou hodinu nebo dvě na minutu postavit a projít se po kanceláři. Nejen, že si odpočinete od práce, ale uděláte pro své tělo skvělou službu, za kterou se vám později odvděčí. Obecně je však pro kancelářské a sedavé zaměstnance nejdůležitější pravidelná fyzická aktivita. Nemusíte přitom zrovna běhat maratony nebo zvedat těžké váhy v posilovně. Stačí chodit na delší procházky, vyjet si občas na výlet na kole nebo chodit na jógu. Dalším skvělým tipem pro prevenci bolesti zad je protahování, které zvýší flexibilitu vašeho těla a zabraňuje svalové ztuhlosti. Je důležité jej ale praktikovat pravidelně a zahrnout strečinkové cviky, které pokryjí celé tělo.

Dobrou zprávou pro lenochy a časově vytížené lidi je, že funkční regenerace může být i příjemná a rychlá. Pokud nejste příznivci otužování a na pravidelné protahování nemáte čas nebo energii, vyzkoušejte pro regeneraci masáže. Je to skvělý způsob, jak si odpočinout, zregenerovat unavené tělo a aktivně předcházet bolesti páteře, která se projevuje v zádech a šíji. Navštěvovat pravidelně maséra může být ovšem finančně i časové náročné. Věděli jste ale, že kvalitní masáž si můžete dopřát i doma?


Umíte aktivně odpočívat? Pravidelné protahování a masáže vám uleví od bolesti zadSám sobě masérem


Navštívit občas profesionálního maséra je jednoznačně skvělý nápad. Pro dosažení efektivních výsledků a pořádného odpočinku pro tělo i ducha je ale potřeba dopřávat si masáže pravidelně. Nejpraktičtější je proto masírovat si jednotlivé svaly sám nebo s pomocí partnera doma.

Netrénované ruce, které neprošly odbornými masérskými kurzy, ale často nedokážou poskytnout péči, kterou vaše tělo potřebuje. Pro dosažení masáže jako u maséra je vhodné využít masážní přístroje, jako je třeba masážní pistol RelaxGun G6 Metal od TrueLife. Tyto přístroje umožňují hlubokou a efektivní masáž, která je srovnatelná s profesionální péčí. Masážní pistole je vybavena několika nástavci pro různé části těla a nabízí různé intenzity masáže, což umožňuje přizpůsobit ji individuálním potřebám a pokrýt jedním přístrojem celé tělo. Výhodou masážních pistolí je, že je zvládne ovládat opravdu každý a nemusíte se bát, že si při masírování ublížíte. Pokud vás ovšem trápí konkrétní část těla jako jsou ramena a šíje nebo bederní páteř, existují i přístroje, na které si jednoduše lehnete a namasírují vás samy. Nemusíte přitom dlouze čekat na potvrzení termínu masérem a masáž si můžete dopřát kdykoliv. Přívětivá je i cena masážních přístrojů, vyjdou vás totiž dokonce levněji než pár návštěv profesionálních salónů.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nevíte co mi uleví od bolesti spodních zad? Mám to asi z práce
Obrázek uživatelky
profil
Když to tak čtu o té masáži, tak jsem si uvědomila, že jsem vlastně už dlouho na žádné nebyla. Poslední dobou péči o sebe hodně zanedbávám. Jsem ráda, když si jednou za týden umyju vlasy... Teď se to ale trochu zlepšilo, protože jsem si koupila Krupa kratom z https://www.adamkrupa.cz/ a díky němu se dokážu na chvíli zastavit a alespoň chvíli nic nedělat a to je hodně příjemný Smajlík .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles