Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden

10. 07. 2023 | Televizní tipy
Užijte si další týden dokumentů na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden:


13. 7. 20.00 – Ozvěny první světové války (Do zbraně)

Ozvěny první světové války je důležitý a ambiciózní historický seriál, který vznikal v průběhu deseti let. Stal se jedinečným souhrnem rozhovorů s veterány a přeživšími pamětníky nejvíce traumatizujícího vojenského střetu v dějinách lidstva. Muži, ženy a děti z hrozivých válečných let 1914 až 1918 znovu prožívají hrdinství i tragédie nejdramatičtějšího období jejich životů. Jejich pohnuté příběhy živě ilustrují původní archivní záběry, soukromé dobové fotografie a špičkově natočené dramatické rekonstrukce. Tento výjimečný dokumentární seriál přináší nadčasovou připomínku toho, jak strašlivou cenu má nesmyslná válka.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden13. 7. 22.00 – Divoké Rakousko: Stvořeno vodou (Bílá a modrá voda)

Díky dávnému vášnivému a bouřlivému milostnému svazku s vodou se dnešní Rakousko může pochlubit jedinečnou a v každém ohledu okouzlující krajinou i biosférou. Alpské ledovce, pravěká moře a mocné řeky kdysi stvořily divoký domov tak ikonických a majestátních zvířat, jako jsou orli, divočáci, kozorožci nebo jeleni. Ať už je v pevném nebo kapalném skupenství, voda disponuje obrovskou silou. Ledovce mohou vykrajovat a tvarovat hory do bizarních tvarů i podob. Někdy to trvá miliony let, jindy pouhé tisíce. Když ustupují, naplní jezera ledovou vodou.

Ale i ta nakonec vyschnou, zmizí a na jejich místě vyrostou lesy. Vysokými pohořími se valí řeky a vodopády, které přinášejí miliony tun vláhy dolů do údolí. Tam se díky tomu rozšiřují úplně nové biotopy. Vznikají hnízdiště kulíků říčních nebo místa vhodná pro zakořenění větrem rozprášených semen javorů. Vysoko v kmenech stromů uvnitř prázdných dutin vyklovaných datly se uhnízdily kachny. A na území světově proslulé ptačí přírodní rezervace Neziderské jezero zákeřně číhá kukačka. Podaří se jí ošálit oběť, aby se postarala o jejího vlastního vražedného potomka? Divoké Rakousko je plné přírodních divů i krás a všechny je stvořila voda.

14. 7. 22.00 – Záhada Ďatlovovy výpravy

Celovečerní napínavý a mrazivý snímek odhaluje tajemství největší ruské záhady. Zánik Ďatlovovy výpravy označuje nechvalně proslulá neobjasněná úmrtí devíti členů turistické výpravy. Co se opravdu odehrálo v nočních hodinách 2. února 1959 v ruském pohoří Ural? Tvůrci tohoto mrazivého a napínavého dokumentárního filmu prozkoumali všechny dostupné informace i teorie. Zamířili přímo na Ural, kde natočili strhující rozhovory s místními novináři, přáteli zesnulých, ale i s desátým členem výpravy Jurijem Judinem, který se ze zdravotních důvodů vrátil domů jen těsně před osudnou tragédií. Pravda je někde tam venku.

15. 7. 20.00 – Pyrenejské lesy: Život na hraně (Období páření)

Okouzlující přírodovědný dokument vznikal v průběhu celého roku v divokých končinách temperamentního Španělska a Portugalska. Podívejte se, jaké překážky musí překonávat zvířecí obyvatelé Pyrenejských lesů, kteří neustále žijí na hraně.

16. 7. 21.00 – Norské domy snů VI (1. díl)

Postavit si dům v překrásné norské krajině je jako splněný sen. A co teprve, když je to dům snů? Tým sympatických zkušených designerů a zručných řemeslníků se vrací v nové řadě nejúspěšnějšího skandinávského lifestylového pořadu. Tito ostřílení profesionálové postupují krok za krokem přesně podle přání a představ náročných klientů. Díky jejich láskyplné péči se staré oprýskané domy mění na nejen krásné, ale i důmyslně promyšlené funkční stavby. Atmosféra tradičního venkovského života, drsná, ale půvabná příroda, napínavé přestavby a fascinující rekonstrukce… To všechno uvidíte v už šestém pokračování zábavného pořadu Norské domy snů. To si nemůžete nechat ujít!

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 28. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !