Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden

15. 07. 2024 | Televizní tipy
Pojďte mrknout na Prima ZOOM. Zaostřeno na poznání. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden:


16. 7. 20.00 – Skotsko: Tisíciletá historie

Malé království Skotsko si stálo vždy pevně na svém a hrálo klíčovou roli v dějinách Británie. Tento celovečerní dokument o jeho bohaté historii vás uhrane.

18. 7. 21.00 – Dekonstrukce jaderné ponorky

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týdenVlajková loď nukleárních odstrašovacích sil francouzského loďstva, kterou je ponorka Indomitable, dorazila ke konci své plavby. Začíná poslední fáze její pozoruhodné kariéry: dekonstrukce. Rozebrat jadernou ponorku je těžký úkol, který vyžaduje nejmodernější technologie i zkušenosti expertů v oboru.

A dokonce i čtyřicet let poté, co byla Indomitable postavena, tato francouzská ponorka ukrývá přísně střežená tajemství – vždyť i velikost lodních šroubů a tloušťka ocelových plátů jsou informace, které nemohou vyjít na veřejnost. Díky tomuto fascinujícímu filmu prozkoumáme obří a obvykle zapovězené staveniště, kde asi šedesát lidí pracovalo na dokončení ocelového monstra. Jaké nářadí a techniku přitom využili? Jaké problémy museli překonat? A jak si poradili s takovými toxickými materiály, jako je azbest nebo olověný prach?

19. 7. 20.00 – Žralok 1/2

Připravte se na dokonalý dokument o žralokovi z produkce BBC v takovém měřítku, o jaké se dosud raději ani nikdo nepokusil. Uvidíte, že žralok má obrovské množství nejrůznějších podob. Po celém světě existuje více než 30 druhů – od poprvé natočených wobegongovitých a žraloka malohlavého po takovou klasiku, jako je velký bílý žralok nebo kladivoun. Natáčelo se na tuctu míst naší planety, dokonce i pod polárním ledem, v mangrových bažinách, v nitru ztroskotaných lodí i u korálových útesů. Kamerám neunikl ani žralok, který dokáže chodit po souši! Žralok se dokáže přizpůsobit skoro čemukoliv, a díky tomu je takovým úspěšným dravcem. Dozvíte se ale i o dalších aspektech chování tohoto fascinujícího zvířete, včetně velkolepého rituálu dvoření.

20. 7. 20.00 – Příroda Kantaberských hor (1/2)

Pozoruhodné a málo známé Kantaberské pohoří se táhne podél atlantického pobřeží severního Španělska v délce téměř 500 kilometrů od východních Pyrenejí až po Galicii. V některých částech se tyčí do výšky 2500 metrů nad mořem. Toto pohoří je přirozenou bariérou mezi chladnou a vlhkou částí Španělska, známou jako Espana Verde neboli „zelené Španělsko“, a vyprahlou centrální náhorní plošinou. Blízkost Atlantiku způsobuje vysokou vlhkost vzduchu. Hojné letní srážky na severní straně poskytují ideální podmínky pro bohatou vegetaci. 

V nižších polohách rostou dubové, kaštanové a bukové lesy, ale výše se rozprostírají svěží horské louky. Pouze nejvyšší vrcholy jsou suché a holé, s výjimkou zimy, kdy hory pokrývá hustý sníh. Bujný porost a divoká krása však nejsou veškerým místním bohatstvím. Příroda Kantaberských hor je také domovem obrovského množství kamzíků a jelenů, vlků, medvědů i divokých koček.

20. 7. 22.00 – Přistání na Měsíci: Poslední hodina

Během závěrečných 60 minut mohla mise Apollo skončit v troskách. Bez neuvěřitelné vynalézavosti jejích členů, spojení s Houstonem, které překonalo 240 tisíc mil, a téměř nadpřirozené schopnosti členů posádky zachovat klid i pod neuvěřitelným tlakem by možná na slavné první kroky člověka na Měsíci vůbec nedošlo. Vraťme se o hodinu zpátky a odhalme málo známý příběh, který se odehrává na pozadí neúprosně tikajících hodin. Příběh o 60 minutách, které změnily svět.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !