A tak jeho první cesta – na kole – povede na Šumavu, kde se ve speciálním dílu pomáhal vylepšit podnikání v restauračním byznysu hned dvěma podnikům. Prvním z nich byla restaurace na zámku Kněžice, kterou však dánští majitelé rok po natáčení zavřeli, zato druhá navštívená restaurace – U Štěpána – stále funguje, a co víc – bude ještě mnohem lepší než dříve.
Manželé Štěpán a Zdenička Rudovi využili Zdeňkových dobře míněných rad a podnikání se jim daří – mají přistavěno, ze čtyř zaměstnanců dvacet, každý ví, co má dělat, a dělá to dobře. A jaký je ten správný recept? Na to odpoví manželka Štěpána, Zdenička: „Děláme to tak, abysme se z toho neposrali, jak nám poradil Zdeněk!“ a se smíchem v pořadu Už dost, šéfe s datem 4.12. 2013 dodává, že Štěpán na sobě velmi zapracoval, jak profesně, tak v osobním životě.
Diváci ho nepoznají, je štíhlý a úspěch z něho vyzařuje. A tak i jídlo, které Zdeňkovi v pořadu Už dost, šéfe s datem 4.12. 2013 předloží, sklízí jen samou chválu – ať jde o letního pstruha, žebra nebo domácí hamburger. Zdeněk pak manžele vyšle na výlet, prý že jejich restauraci převezme – pod touto záminkou se ale jen snaží dozvědět, jaký je Štěpán šéf.
Zdeněk pak ještě navštíví kuchaře ze zámku v Kněžicích, kteří mají v Sušici pronajatou vlastní restauraci, zasměje se výhodám podnikání, které mu jeden z majitelů vysvětlí, U Štěpána vymění samolepky s hvězdičkami a míří dál. A protože ke Štěpánovi přijel na kole, do Lednice, do restaurace U Tlustých, jede pro změnu vlakem. Andrej, majitel restaurace, ho u nádraží čeká s koňským povozem a od té doby už Zdeněk jen žasne.
Nad tím, jak velký podnik Andrej za tři roky vybudoval, nad počtem vydaných jídel denně, nad kvalitou a přístupem, vlastně nad vším, až je známý kritický šéfkuchař tak trochu rozladěný: „Tady prostě není co vytknout!“ Pochutná si na domácí polévce, telecím jazyku a konstatuje: „…ten Andrej to asi opravdu myslí vážně!“ A tak poté, co Andrej Zdeňkovi ukáže prodejnu vlastních uzenin a jejich výrobnu, Zdeněk předává manželům Tlustým další samolepku a dojme všechny slovy, že ho poprvé mrzí, že má jen tři hvězdy…
Kolik jich nakonec budou mít v restauraci u Tlustých celkem? Co všechno jim ještě Zdeněk poví? A jak zní tři výhody vlastního podnikání kuchaře ze Sušice? Co poví na adresu svého šéfa zaměstnanci U Štěpána? Dívejte se na show Už dost, šéfe ve středu 4.12. 2013!
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz