Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veronika Vieweghová: Být sama sebou

9. 12. 2020 | Knižní tipy
Název: Veronika Vieweghová: Být sama sebou
Autor: Veronika Vieweghová
Nakladatelství: CPRESS
Datum vydání: 8/2020
Formát: 167 x 225 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 240
Cena: 279 Kč

Člověk může snadno ztratit kontakt s vlastní podstatou, a pokud žije se slavným partnerem, platí to dvojnásob. Veronika Vieweghová si touto zkušeností prošla, aby nakonec zjistila, že by nikdy neměla zapomínat na vlastní touhy a sny. Jak prožívala dětství a dospívání, manželství, rozvod nebo těhotenství po čtyřicítce? Nejen během těchto situací nakonec přišla na to, že i v těžkých časech lze zvládnout to nejdůležitější: být sama sebou.

Veronika Vieweghová se věnuje domácímu vzdělávání, tématům těhotenství a mateřství a osobnímu rozvoji. Třináct let byla provdaná za spisovatele Michala Viewegha. Navzdory tomu, že její sen o šťastném manželství nevyšel napoprvé, nevzdala se touhy žít ve vědomých a láskyplných vztazích.

Veronika Vieweghová: Být sama sebouO autorce knihy

Veronika Vieweghová: Být sama sebou:

Veronika Vieweghová pochází ze severních Čech. Do svých dvaceti let žila v Litoměřicích, kde pracovala v nemocnici na interně. Poté odjela do Německa jako au-pair a ošetřovatelka. V roce 2002 se provdala za spisovatele Michala Viewegha, se kterým má dvě dcery Sáru a Báru Ann. Manželství trvalo třináct let. Navzdory tomu, že její sen o šťastném manželství nevyšel napoprvé, nevzdala se touhy být sama sebou a žít ve vědomých a láskyplných vztazích. Po čtyřicítce otěhotněla a s novým partnerem, podnikatelem Petrem Janem Křenem, má syna. Věnuje se domácímu vzdělávání, tématům těhotenství, mateřství a osobnímu rozvoji.

Ukázka z knihy Veronika Vieweghová: Být sama sebou:


Nemyslím  si,  že  jen  chromozom  X  mě  předurčuje  k  tomu,  že  se  budu  celý život chovat jako žena a neuhnu z cesty. Podobně je to i s porodem, kte­rý z ženy automaticky neudělá matku, i když první menstruace, těhotenství a porod mohou být velkými přechodovými rituály, při nichž se vědomí ženy může značně změnit.Má cesta ženy byla krkolomná, byť by to možná jen málokdo hádal. Mnoho let jsem tápala a nevěděla jsem, co to znamená BÝT ŽENOU.

Jsou to dlouhé vlasy, sukně a lodičky, nebo éteričnost, až vílí křehkost? Pro někoho je pravou ženou ta, která zvládne připravit nedělní oběd pro patnáctičlennou rodinu, vychová­vat čtyři děti a současně zastávat vysokou manažerskou pozici v mezinárodní firmě. Přesně toto jsem si také myslela a cítila se nedokonalá, málo výkonná.Když se mě někdo ptal, co vlastně dělám, byla jsem přesvědčena, že být jen dobrou mámou, ženou v domácnosti, domácí učitelkou svých dětí, zahrad­nicí na zahradě velké skoro 3 000 metrů čtverečních, předsedkyní a zaklada­telkou mateřského centra, laktační poradkyní, koordinátorkou projektu Celé Česko čte dětem a členkou správní rady benešovské Místní akční skupiny je nějak málo.

Vše dobrovolná, nezisková činnost, žádné tituly, poháry, umís­tění, pozice, vysoké posty, konference a měsíčně stovky tisíc na účtu. Musím přiznat, že jsem záviděla jiným ženám, které byly ve své profesi úspěšné, za­kládaly firmy a psalo se o nich v byznysových časopisech.Zpětně jsem ale za všechny své aktivity moc vděčná. Mnoho let jsem brala jako samozřejmost, že ženy v domácnosti mají spoustu aktivit a zapojují se do různých neziskových projektů. Opak byl pravdou, jen jsem žila v nějaké sociální bublině, kde mé kamarádky takto fungovaly a fungují.S tím souviselo mé nízké sebevědomí a potřeba okolí dokazovat, že i já mám nějakou hodnotu a nejsem jen manželkou spisovatele.


Knihu Veronika Vieweghová: Být sama sebou koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatrosmedia.cz



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Veronika Vieweghová: Být sama sebou:

Veronika Vieweghová: Být sama sebou
Veronika Vieweghová: Být sama sebou
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky