Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Veronika Vieweghová: Být sama sebou

9. 12. 2020 | Knižní tipy
Název: Veronika Vieweghová: Být sama sebou
Autor: Veronika Vieweghová
Nakladatelství: CPRESS
Datum vydání: 8/2020
Formát: 167 x 225 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 240
Cena: 279 Kč

Člověk může snadno ztratit kontakt s vlastní podstatou, a pokud žije se slavným partnerem, platí to dvojnásob. Veronika Vieweghová si touto zkušeností prošla, aby nakonec zjistila, že by nikdy neměla zapomínat na vlastní touhy a sny. Jak prožívala dětství a dospívání, manželství, rozvod nebo těhotenství po čtyřicítce? Nejen během těchto situací nakonec přišla na to, že i v těžkých časech lze zvládnout to nejdůležitější: být sama sebou.

Veronika Vieweghová se věnuje domácímu vzdělávání, tématům těhotenství a mateřství a osobnímu rozvoji. Třináct let byla provdaná za spisovatele Michala Viewegha. Navzdory tomu, že její sen o šťastném manželství nevyšel napoprvé, nevzdala se touhy žít ve vědomých a láskyplných vztazích.

Veronika Vieweghová: Být sama sebouO autorce knihy

Veronika Vieweghová: Být sama sebou:

Veronika Vieweghová pochází ze severních Čech. Do svých dvaceti let žila v Litoměřicích, kde pracovala v nemocnici na interně. Poté odjela do Německa jako au-pair a ošetřovatelka. V roce 2002 se provdala za spisovatele Michala Viewegha, se kterým má dvě dcery Sáru a Báru Ann. Manželství trvalo třináct let. Navzdory tomu, že její sen o šťastném manželství nevyšel napoprvé, nevzdala se touhy být sama sebou a žít ve vědomých a láskyplných vztazích. Po čtyřicítce otěhotněla a s novým partnerem, podnikatelem Petrem Janem Křenem, má syna. Věnuje se domácímu vzdělávání, tématům těhotenství, mateřství a osobnímu rozvoji.

Ukázka z knihy Veronika Vieweghová: Být sama sebou:


Nemyslím  si,  že  jen  chromozom  X  mě  předurčuje  k  tomu,  že  se  budu  celý život chovat jako žena a neuhnu z cesty. Podobně je to i s porodem, kte­rý z ženy automaticky neudělá matku, i když první menstruace, těhotenství a porod mohou být velkými přechodovými rituály, při nichž se vědomí ženy může značně změnit.Má cesta ženy byla krkolomná, byť by to možná jen málokdo hádal. Mnoho let jsem tápala a nevěděla jsem, co to znamená BÝT ŽENOU.

Jsou to dlouhé vlasy, sukně a lodičky, nebo éteričnost, až vílí křehkost? Pro někoho je pravou ženou ta, která zvládne připravit nedělní oběd pro patnáctičlennou rodinu, vychová­vat čtyři děti a současně zastávat vysokou manažerskou pozici v mezinárodní firmě. Přesně toto jsem si také myslela a cítila se nedokonalá, málo výkonná.Když se mě někdo ptal, co vlastně dělám, byla jsem přesvědčena, že být jen dobrou mámou, ženou v domácnosti, domácí učitelkou svých dětí, zahrad­nicí na zahradě velké skoro 3 000 metrů čtverečních, předsedkyní a zaklada­telkou mateřského centra, laktační poradkyní, koordinátorkou projektu Celé Česko čte dětem a členkou správní rady benešovské Místní akční skupiny je nějak málo.

Vše dobrovolná, nezisková činnost, žádné tituly, poháry, umís­tění, pozice, vysoké posty, konference a měsíčně stovky tisíc na účtu. Musím přiznat, že jsem záviděla jiným ženám, které byly ve své profesi úspěšné, za­kládaly firmy a psalo se o nich v byznysových časopisech.Zpětně jsem ale za všechny své aktivity moc vděčná. Mnoho let jsem brala jako samozřejmost, že ženy v domácnosti mají spoustu aktivit a zapojují se do různých neziskových projektů. Opak byl pravdou, jen jsem žila v nějaké sociální bublině, kde mé kamarádky takto fungovaly a fungují.S tím souviselo mé nízké sebevědomí a potřeba okolí dokazovat, že i já mám nějakou hodnotu a nejsem jen manželkou spisovatele.


Knihu Veronika Vieweghová: Být sama sebou koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatrosmedia.cz



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Veronika Vieweghová: Být sama sebou:

Veronika Vieweghová: Být sama sebou
Veronika Vieweghová: Být sama sebou
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !