Proč kuřecí maso?
Kuřecí maso je jemné, křehké, lehce stravitelné a můžete jej lehce kombinovat s různými přísadami a potravinami. Obsahuje průměrně 16-22 % bílkovin a pouhých 4-6 % tuku. Kromě toho, že bílkoviny obsažené v kuřecím mase jsou lehce stravitelné, obsahuje maso vyšší podíl nenasycených mastných kyselin a je zdrojem vitamínů skupiny B a vitamínů rozpustných v tucích A a D. Je také zdrojem železa, vápníku, sodíku, fosforu, hořčíku a zinku.Kuřecí maso i pro sportovce
Milan Šádek je český profesionální kulturista, který se na podzim loňského roku umístil na5. místě ve čtvrtém ročníku třetí největší profesionální kulturistické soutěže na světě - EVLS Prague Pro 2015. Toto umístění patří k jeho nejlepším a díky němu se zařadil mezi světovou špičku v kulturistice. Na to, abyste se dostali do požadované formy, musíte znát dokonale své tělo. Respektive to, jak funguje. Pokud si nejste jisti správným postupem, poraďte se s profesionálem, který vám sestaví nejen trénink na míru, ale i správný jídelníček. „Spousta lidí se mne ptá, jaký podíl má na úspěchu strava a jaký trénink. Já vždy říkám 100 % strava, 100 % trénink a 100 % odpočinek. Jedno bez druhého zkrátka nejde,“ říká Milan Šádek.
Právě kuřecí maso v tomto sportu patří mezi nejvíce konzumované. Kolik kuřecího masa sní za den profesionál? Záleží, v jakém tréninkovém období se nachází, ale průměrně se množství pohybuje od 0,5 do 1 kg masa na den. „Záleží samozřejmě i na přípravě masa. Nejčastěji jej upravuji na páře nebo malém množství kokosového či olivového oleje,“ dodává Milan Šádek.
Kuřecí výrobky bez nežádoucích látek, které zatěžují lidský organismus
Kromě čerstvého kuřecího masa, které je vhodně a co nejšetrněji připraveno, lze konzumovat i vybrané kuřecí výrobky, které obsahují vysoký podíl masa, nízký podíl tuku a jsou bez nežádoucích přidaných chemických látek, jako jsou konzervanty, dusitany a barviva.
Zdroj, foto: Drůbežářský závod Klatovy