O tom, že se u Merunků dobře jí a pije, už diváci VIP Prostřeno dobře vědí. Čím své milé hosty překvapí Zbyněk Merunka s manželkou ve svém domku v Mníšku pod Brdy během druhé vánoční večeře VIP svátečního speciálu?
VIP Prostřeno 11.12. 2012 – Zbyněk Merunka:
„Na vaření v páru se těším, už na to nebudu sám,“ říká moderátor Zbyněk Merunka, který už vaří ve VIP Prostřeno potřetí! A tentokrát zase doma ve svém útulném domečku v Mníšku pod Brdy. „Za manželku hovoří ta skutečnost, že jsme letos oslavili třicáté výročí svatby, máme dvě děti a tady na Mníšku už bydlíme patnáct let.“
A brzy bude jasné, kdo je u Merunků v kuchyni pánem – Zbyněk Merunka se bude snažit své ženě zdárně sekundovat. „Můj manžel Zbyněk Merunka je takové věčné dítě, které potřebuje vedení. Občas to vypadá, že ho uzurpuji, protože jsem skutečně taková ta vůdčí,“ přiznává Saša. Laťka je nastavena vysoko, čím se pochlubí Merunkovi? To uvidíme již v úterý 11.12. 2012 ve VIP Prostřeno.
„Vždycky jsme doma říkali, když jsme vařili nějakou delikatesu, to by nám Husák záviděl,“ smějí se při dávné vzpomínce hostitelé. „Polévku jsme vynechali, ale zato máme dva hlavní chody,“ říká Saša, u níž v rodině se vždycky dobře vařilo. Menu je dlouhé a zajímavé, občas i tajnosnubné dvojsmyslné – alespoň v našich hostech vzbuzuje „velký pták“ a dezert „vánoční Eva“ zajímavé asociace.
„Jednu věc tomu menu nelze upřít, takhle jsem se už dlouho nepobavil, ty názvy jsou fakt vychytaný,“ myslí si zpěvák Pavel Vítek. „Vánoční Eva? Trochu se bojím, aby to nebyla paní Jurinová…“ Kdo si dá tataráček z extra velkého ptáka? A kdo ochutná recept na brdského divočáka z komína pana Kšány? To zjistíme již v úterý 11.12. 2012.
V úterý 11.12. 2012 následuje ve VIP Prostřeno, kde prostírá Zbyněk Merunka roláda z téhož velkého ptáka se šťouchanými brambory a další divoké masíčko na víně se špekovým knedlíkem. Co si dnes vybere Lenka Holas Kořínková na takových masových hodech? Zvířátka, nebo kytičky? Nebo zase po sedmi letech poruší svoji dělenou stravu, protože od dětství prostě miluje uzené „růžové masíčko“ a uzeného divočáka prostě musí ochutnat? Pod velkým ptákem se skrývá pštros z nedaleké farmy, a i když je to maso s nejlepší pověstí, většina hostů si prostě tataráček ze pštrosa nedá.
„Tataráček neochutnám, to je syrové maso a v tom nejedu,“ nepřekvapí Lenka, která ale jinak překvapit umí. Dáda a Felix do toho jdou: „Ze syrového velkého kuřete tatarák, přestože to nebylo bílý maso, jsem snědl, ale neměl jsem z toho dobrej pocit. Pštrosí roládu jsem mohl klidně i vynechat s výhledem na to, co přišlo pak,“ hodnotí pštrosí maso Felix Slováček. Daňčí na víně totiž vzbudí veliké nadšení, kupodivu i červená řepa naložená s křenem. „Něco neuvěřitelného. Všem daňčí strašně chutnalo.“
O recept si 11.12. 2012 Dáda řekne i na dort „vánoční Eva“, který jí také moc chutná. Takže žádná striptérka, co vyskočí z dortu, Felixi! „Druhý hlavní chod, to si myslím, že byl, když to přeženu, zlatý hřeb,“ těší hostitele. „Kdybych to měla hodnotit podle svého, tak největší ticho bylo u toho kančího na víně a teď u vánočního dortu,“ všimla si hlavní kuchařka Alexandra. „Musím Sašu pochválit. Porce byly přiměřené, tak abychom zvládli takhle obsáhlý menu,“ chválí recepty a menu Janis Sidovský, který má ale výhrady k příborům.
„Já jsem si dneska v autě uvědomila, že znám Sašu asi čtyřicet let, že jsem s ní chodila do školy.“ Lenka Kořínková by po večeři, kterou od spolužačky ochutnala, u Merunků nejraději zůstala, obzvlášť kdyby jí dělili stravu a k tomu stále tak dobře pekli. I David Holas si pochutnal, přestože normálně tradiční vánoční menu nemusí. Kam dovedou vánoční lodičky se svíčkou naše VIP Prostřeno hosty? A co předvedou naši trošku výstřední exmanželé svým hostům ve středu?
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Zbyněk Merunka
již v úterý 11.12. 2012 na Prima Family
již v úterý 11.12. 2012 na Prima Family