Jak dopadne souboj dvou kaldounů, slavnostní drůbkové polévky, která se podávala první, ale i poslední den tohoto pohodového vánočního VIP Prostřeno speciálu? Kdo ho bude mít lepší – Pavel Vítek, nebo Slováčkovi? Bude na přípravu večeře Dagmar Patrasová sama, když Felix uvaří leda tak kafe?
Umí ale i krásně krájet, „stereo“ míchat a servírovat. Ovšem nejlépe ze všeho umí hrát na saxofon, takže se postará o komorní rodinný koncert na starodávné chalupě v Českém ráji. „Myslím, že budeme nejen v Českém ráji, ale v ráji obecně, protože Dáda je kulinářsky zdatná,“ těší se Pavel s Janisem Sidovským.
Merunkovi tipují správně českou klasiku a recepty a nemýlí se – menu se jmenuje „Hezky česky“. „Rozhodla jsem se pro typická česká jídla,“ prozrazuje Dáda, která chce slavit Vánoce v duchu předků a běží nakoupit uzenou krkovičku. Diváci stráví s již sehranou partou poslední sváteční večer. Jaká atmosféra bude panovat u klavíru a u stolu v ohněm proteplené černé kuchyni ve čtvrtek 13.12. 2012 večer ve VIP Prostřeno? To všechno se dozvíte!
VIP Prostřeno 13.12. 2012 –
Dagmar Patrasová:
Dagmar Patrasová:
„Je to můj miláček, miláček dětí, krásná žena, celoživotní sexuální symbol i babička,“ horuje o své Dádě Felix. Dagmar Patrasová o svém muži prozradí, že když vstává pravou nohou, je to hodný a zábavný člověk, který miluje hudbu a tanec. „Díky televizi se octneme oba v kuchyni a já vidím, jaká je to vaření fuška,“ tvrdí uznale sváteční kuchař Felix. „Na druhou stranu, některý věci, když vidím, jak se dělaj, tak už bych je ani nejedl,“ říká, když spatří drůbeží vnitřnosti.
„Poprvé ho vidím vařit a je úžasně nervózní," tvrdí o hudebníkovi jeho milovaná žena. Felix propadne pýše začátečníka a usoudí, že má kulinářský talent. A bude ho potřebovat: na menu inspirovaném vařením Dádiny babičky, která prý uměla kouzlit v kuchyni, jsou dva předkrmy: ravioli z červené řepy plněné kozím sýrem a uzený pstruh na topince s křepelčím vajíčkem. Polévkou bude opět drůbeží kaldoun.
„Žluťoučký bylinkový knedlíček“ doprovodí recept na uzenou krkovičku s černou švestkovou omáčkou. Nakonec návštěvníky čekají vánoční amarouny a Andulčino cukroví. Lenku Kořínkovou jistě potěší aspoň uzené maso, které miluje od dětství, určitě i červená řepa a možná i uzený pstruh, zato omáčku načerno a kozí sýr vážně nemusí. Budou amarouny stejný „blivajz“, jaký si podle Pavla Vítka dávali v seriálu kosmonauti, nebo pasta, která se uvaří sama, jak vzpomíná David Holas? Určitě to bude želé… A jak hostům VIP Prostřeno zachutná, to se dozvíte již ve čtvrtek 13.12. 2012.
Dagmar Patrasová s Felixem do sebe občas rýpnou. „Ty seš ale dárek do kuchyně,“ uslyšíme od kuchařky, když má její kuchtík nemístné poznámky a zbytečné otázky. Ale protože je podle Pavla Dagmar Patrasová ztělesním matriarchátu, společné vaření dovede hladce ke zdárnému konci. „Kozího sýra jsem se bál,“ přiznává Zbyněk Merunka, ale protože je zjemněný tvarohem, byly to zbytečné strachy. Felix se stává sommeliérem večírku, poklady z jeho sklepa jsou záviděníhodné. Druhý předkrm slaví úspěch. „Všichni to slupli jako malinu,“ těší hostitele.
„Náš kaldoun byl jemnější a víc pohladil,“ myslí si 13.12. 2012 Janis o drůbkové polévce. Zato Saša Merunková si přišla na svoje, je tam konečně cítit muškátový oříšek. „Oba byly vynikající,“ rozsoudí to Zbyněk. Za nejlepší jídlo večera ale považuje hlavní chod. „Mě už při minulém Prostřeno překvapil Dádin klid,“ ocení hostitelčiny kvality Saša. „David byl mým miláčkem večera, protože všechno snědl, dokonce i po Lence,“ raduje se Dagmar Patrasová.
Slováčkovi se strefili ve čtvrtečním VIP Prostřeno do chuti i Zbyňkovi a Pavlovi. Felix naprosto zaboduje se svým rodinným vánočním komorním koncertem, to nejlepší nakonec – nejkrásnější zábava letošního Prostřeno! A na konec z Centrálního mozku lidstva přiletí Emilia Fernandez a nabídne své amarouny. Vezme si někdo recept? Uvidíte ve VIP Prostřeno s datem 13.12 2012!
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Dagmar Patrasová
již ve čtvrtek 13.12. 2012 na Prima Family
již ve čtvrtek 13.12. 2012 na Prima Family