Kuchyně je minimalistická, hostitelka má obtížné podmínky – čtyřchodové menu musí zvládnout na jedné ploténce. „Už asi chápete, proč nevařím,“ vysvětluje Lucie Špaková. Kamarádkám ale dopřeje nevšední chutě a recepty.
Dnešní VIP Prostřeno menu toho opět moc neprozradí: „Něco pro teplé medvědice, ožralá muchomůrka, nepanikařte po burgundsku a sladký Láďa“ však vzbudí úsměv a oprávněnou zvědavost. Neznámá to je i pro kuchařku: „Bude to naprostá premiéra, jen jsme si to tady s kamarády zkoušeli v tom prostoru, oni vařili a já jsem se dívala a zapisovala,“ přiznává Lucka. Vyzná se ale vůbec ve svém taháku?
„I s koriandrem jsem se seznámila díky VIP Prostřeno,“ říká Lucie Špaková, když dává bylinku do aromatického receptu – salátu z uzené tresky. Moučník je nepečený, jde o zmrzlinu s hruškou a orientálním šmakem, kde nechybí šafrán a chilli. Protože její „malý mrazák nemrazí“, Lucka Láďu zamrazí dole v kavárně, odkud si odnese vodku do ožralé muchomůrky – tomatové polévky s celerem a smetanou.
„To neznáte?“ diví se s úsměvem. „To my v Jihlavě děláme úplně normálně.“ Říká ve VIP Prostřeno Lucie Špaková. Děvčata předpokládají, že k jídlu dostanou dobré víno. Proto si nemají vzít podpatky a výstřihy? „Jestli nás ta Lucie Špaková opije a my tam polezeme po čtyřech,“ děsí se Tereza Jemelíková. „Celý menu bude naložený v alkoholu,“ tuší Andy Košťálová, která se u své kolegyně těší hlavně na zábavu. „U Lucky nemůže být jinak než dobře.“ Tak sledujte VIP Prostřeno ve čtvrtek 15.11. 2012 a uvidíte, zda je to pravda.
Každopádně bude to hravý večírek, dámy si mohou u ministolečku v minibytečku kreslit pastelkami na „hedvábné prostírání“ – papír z řeznictví. „Lucka udělala výhodu ze své nevýhody, přesně, jak jsem předpokládala,“ říká Andy, které chutná předkrm.
Mušle ve VIP Prostřeno s datem 15.11. 2012. „Když jsem viděla hlavní chod, tak mě trošku polilo horko,“ bojí se Tereza, která na recepty z mušlí moc není, ale Andy „nepanikaří po burgundsku“ a na slávkách na víně si pochutná „jako v Itálii u moře“, přestože se parádně pokecala šťávou a ten bryndáček si možná měla nechat.
„Zábava bude až po dezertu, protože nevím, jestli to přežijete,“ prozradí Lucie Špaková, že to bude něco velkého. Jak se kolegyním zalíbí ostřílená zábava? To zjistíme již ve čtvrtek 15.11. 2012 ve VIP Prostřeno!
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Lucie Špaková
již ve čtvrtek 15.11. 2012 na Prima Family
již ve čtvrtek 15.11. 2012 na Prima Family