Halina Pawlowská by dnes ve VIP Prostřeno přivítala steak a něco ostrého, „ostatně steak bych si dala každý den,“ přiznává spisovatelka a scenáristka upřímně. I když by si Vladimír Kratina i pan farář Zbigniew Czendlik dali českou kuchyni, jsou vedle jak ta jedle.
Zpěvačka, herečka a moderátorka Hanka Křížková uspořádá v dnešním VIP Prostřeno španělský večírek s chutnými recepty. Jako předkrm budou tapas, jedny s kozím sýrem a šunkou, další španělskou chuťovkou budou krevety a třetí zelené fazolky jamón, což je opět sušená šunka.
Kozí sýr miluje nejen Hanka Křížková, ale i Halina, česnek ve VIP Prostřeno s datem 23.10 2012 chybět rozhodně nebude. Hlavním chodem je pánev paella mixta a k rýžové pochoutce růžové víno a jako dezert manzanas fritas, což jsou smažené jablkové koule.
„Vím, že nic nevím,“ žasne Zibi Czendlik nad menu, „to je nějaký slovník cizích slov. Tapasy, nikoliv trapasy?“ žertuje. Trochu se cítí jako pátá noha u stolu, ale na druhou stranu je rád, že ochutná něco, co běžně v Lanškrouně nemá. „Meníčko vypadá velkolepě a já jsme přesvědčená, že Hanka Křížková zvládne úplně všechno.“
Byť měl Vláďa Kratina chuť na pivo, už se těší na španělský recept - míchanou paellu, kde by měly být nejen mořské plody, ale i kuřecí maso a zelenina. Vzpomínám na dlouhé večery, lidé tam umějí svůj život prožívat, večeře trvají i tři hodiny, vzpomíná na Španělsko polsko-český farář.
Jak svůj boj v kuchyni zvládne královna muzikálů? To se dozvíme ve VIP Prostřeno s datem 23.10. 2012. I hosté se dočkají dlouhé večeře, a protože mají strach, že všechno víno vypijí, než před nimi přistane předkrm a paella, navštíví Hanku v kuchyni. Nerozhodí ji přátelská přepadovka v kuchyni? Kupodivu Hanka Křížková není nervózní a zvládá to skvěle.
Její hosty nadchne po dobré večeři i malá ukázka flamenca. „I česká tanečnice to zvládne,“ říká o výkonu své kamarádky Dity dnešní kuchařka s květem ve vlasech. „Zábava byla podle mého gusta, mohla jsem v klidu sedět a zároveň si připadat velmi temperamentně,“ říká o tanečním čísle Halina Pawlowská.“ Já tomu říkám baštonáda,“ pochválil paellu Kratina a doufá, že baštonádou bude i dezert.
Uhodnou hosté, co obsahuje recept na smažený moučník? To a ještě více zjistíme v pořadu VIP Prostřeno. Zibi není na sladké a koule mu připomíná karbanátky, které by si dal možná raději. Vaření má vzestupný trend a čtvrteční štafetu převezmou skutečné hvězdy: Vladimír Kratina a Halina Pawlowská.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Hanka Křížková
již v úterý 23.10. 2012 na Prima Family
již v úterý 23.10. 2012 na Prima Family