Možná přijde i kouzelník, ale určitě přijde legenda televizní zábavy Jaroslava Hanušová, zvaná Jaruš. Paní Jarka je už v důchodu, ale díky filmům Jaroslava Trošky a populárním scénkám je na obrazovce občasným hostem. Ve čtvrtek 27.9. 2012 ve VIP Prostřeno uvaří a prostřou Moravák a přísný pedagog ve výslužbě Martin Severa a brněnská náplavka, sličná a pohodová pražanda Lucie Zedníčková.
Martin Severa je vystudovaný tělocvikář, proto nepřekvapí, že má tak rád pohyb a sport. Také je to češtinář, český jazyk vyučoval dokonce ve Francii, ke které má vřelý vztah. Martin Severa se již dlouho pohybuje ve světě médií, stále pracuje jako televizní moderátor.
Igor Hnízdo – alias Martin Severa ve VIP Prostřeno s datem 27.9. 2012. Morava a Francie také ovlivnily jeho vztah k vínu, které si půjde dnešní hostitel zodpovědně vybrat jako první. A myslí nejen na kvalitu, ale i kvantitu. Petr Janda soupeře tipuje na francouzské nebo švýcarské jídlo. Martin Severa uvaří jižanskou kuchyni, jenže italskou. „Pište si,“ říká u tabule s menu přísně Martin Severa, který se stylizuje do role Igora Hnízda z Obecné školy. Ještě že toho učení včas nechal!
Co stojí na pomyslné tabuli ve VIP Prostřeno? Recept na předkrm s rukolou, žampiony a parmazánem a dva hlavní chody: pasta carbonara a vepřové s pečenými rozmarýnovými brambory a rajčaty a jako sladko-kyselá tečka zajímavý ovocný jahodový salát s citronem. „No to je pecka,“ zhodnotí potěšeně menu Lucie Zedníčková. „Recept na salát bude takový nevšední, možná bude někdo jíst poprvé syrové žampiony,“ tuší správně dnešní kuchař Martin Severa.
Petr Janda si po revoluci a ruských vejcích na podobný typ předkrmů prý poměrně rychle a rád zvykl. „Syrový žampion jsem nikdy neměla a docela mě překvapilo, jak mi chutnal,“ zhodnotí recept na salát paní Hanušová, pro kterou je premiérou i rukola.
Víte, co jsou penne carbonara? Dozvíte se to ve VIP Prostřeno již 27.9. 2012! Největším gastronomickým oříškem jsou podle hostitele penne carbonara, což ale vyřeší šalamounsky. Hosty Martin Severa zaskočí tím, že si pod jeho vedením sami připraví první hlavní chod – penne s vajíčky a italskou slaninou z uzených líček (guanciale). „Co si uvaříte, to si taky sníte,“ směje se instruktor Martin Severa.
Lucii Zedníčkovou dnešní chody ve VIP Prostřeno příliš nenadchly. „Já jsem ráda, že jsem se to konečně naučila, protože jsem to dělala, ale špatně,“ říká o jídle Lucka. „Nějak zvlášť mě to nenadchlo. Neříkám, že nevařím ráda, ale není to můj prioritní koníček,“ nápad naopak neocení Jarka Hanušová, kterou bolí koleno. Parta jí ale sedne.
„Je to společnost lidí, kteří mají rádi život a jídlo jako já,“ chválí kolegy. „Já nevím, jaký to měli ostatní, ale co jsem si uvařil já, to mi moc chutnalo,“ libuje si Petr Janda. Proč ne, když k snídani má nejradši míchaná vajíčka, chleba s máslem a orosenou dvanáctku!
Ovíněná zábava ve VIP Prostřeno, kterým vás provede Martin Severa již 27.9. 2012. Druhý chod je dobrý, ale po výživné pastě je minimálně pro frontmana skupiny Olympic už skoro přebytečný. Jak dopadne ochutnávka vín poslepu? Kdo se nejlépe vyzná? Poznají hosté víno bílé, růžové a červené? „Oční vjem je totiž velmi důležitý,“ přesvědčí se Petr Janda. „Je to chodící encyklopedie,“ uznale ocení všeobecný přehled dnešního hostitele Lucie, protože má co říct ke každému tématu.
Jahody jako dezert Martina Severy ve VIP Prostřeno s datem 27.9. 2012! A jak zachutnají jeho závěrečné jahody? „To je velká dobrota,“ ohodnotí dezert nejpůvabnější z VIP účastníků. Jahody s portským jsou báječné i pro paní Jarku. Jen jestli se všem už trochu nepletou jazyky po tom dobrém víně, co jim jazyky taky pěkně rozvázalo. „Jak jsem si všiml, Jaruška má k alkoholu vřelý vztah, já to beru,“ směje se Petr Janda.
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Martin Severa
již ve čtvrtek 27.9. 2012 na Prima Family
již ve čtvrtek 27.9. 2012 na Prima Family