Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2024
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Viry a bakterie hrají přesilovku – jak je zastavit hned na začátku?

20. 10. 2024 | Nemoci
Už je to tady. Z tepla jsme skočili rovnou do podzimních dešťů, teploty lítají nahoru a dolu a virózy se šíří nečekanou rychlostí. Lékárny se plní. Poradíme vám, jak se viróze postavit. Co dělat, když cítíte například nastupující zánět průdušek?

Něco na vás leze?


Znáte ten pocit, kdy nejste úplně fit, ale ani nemocní? Začne to jemným popotahováním, lehkým škrábáním v krku a vaše oči prozradí, že se blíží rýma. Když zachytíte tyto signály, je čas na akci! Dopřejte si tři dny odpočinku v posteli, pijte hodně tekutin a sáhněte po správných pomocnících pro posílení imunity. Viry a bakterie se do našeho těla dostanou snadno, třeba když dýcháme, a spustí v nás obrannou reakci.

Viry a bakterie hrají přesilovku – jak je zastavit hned na začátku?Naše tělo reaguje bleskově - nejdřív nastoupí rychlá obrana, která může vetřelce zlikvidovat už za pár minut. Ale na většinu virů to nestačí, a tak musí nastoupit silnější jednotky našeho imunitního systému. Tahle bitva trvá několik dní a je důležité podpořit naše obránce co nejdřív. Právě v této fázi je klíčové zasáhnout při prvních příznacích a nedát nemoci šanci. Skvělými spojenci v tomto boji jsou přírodní léky z lékárny, které nepotřebují recept. Výhodou rostlinných přípravků je, že jsou k našemu tělu šetrné a mají minimum vedlejších účinků.

Viry v přesile nad bakteriemi


Infekce horních cest dýchacích jsou až v 90 % případů způsobeny respiračními viry. Pouze zbývajících 10 % tvoří bakteriální infekce, které je nutno léčit antibiotiky. Odborníci říkají jasně – nadměrné užívání antibiotik snižuje imunitu organismu a může způsobit vznik rezistence. To znamená, že pokud pacient skutečně vážně onemocní bakteriální infekci, může se snadno stát, že budou neúčinné. Antibiotika se předepisují příliš často a mnohdy zbytečně. Nejsou za každou cenou správnou volbou, zejména v případech, pokud jde o virové onemocnění, které lze podchytit včas, již při prvních příznacích.


Terapie přírodními léky


Alternativou v případě virových onemocnění mohou být rostlinné (fyto) léky, které účinně působí v časných stádiích onemocnění a zbytečně nezatěžují organismus. Obsahují specifické výtažky, které chrání dýchací cesty před útokem virů i bakterií, pomáhají odstraňovat již vzniklý hlen a v neposlední řadě zvyšují aktivitu imunitního systému.

Kašel a bolest v krku: Kdy se znepokojovat?


Kašel je přirozenou obranou našeho těla, jak se zbavit nečistot v dýchacích cestách. Pokud kašlete jen občas, není důvod k panice. Lékařskou pomoc vyhledejte, pokud kašel přetrvává déle než 10 dní navzdory domácí léčbě. Rozlišit suchý a vlhký kašel je jednoduché - vlhký kašel doprovází vykašlávání hlenů, zatímco suchý je dráždivý a bez hlenu. Suchý kašel se často objevuje na začátku onemocnění a postupně přechází ve vlhký.

Pro úlevu od bolesti v krku vyzkoušejte domácí recepty jako citronovou šťávu s cukrem, cibulový sirup s medem nebo kloktání slanou vodou. Nezapomeňte na teplý obklad kolem krku a bylinkové čaje.

Rýma: Nepříjemná, ale zvládnutelná


Klasická rýma by měla odeznít do týdne. I když na ni neexistují léky, které by ji zcela vyléčily, můžete zmírnit její příznaky. Vhodnou volbou je již zmiňovaná fytoléčba. Klíčový je také odpočinek, pobyt v teple a dostatečný příjem tekutin a vitamínů.


Inhalace jako klíč ke zdravé nosní sliznici


MUDr. Jarmila Seifertová zdůrazňuje klíčovou roli péče o nosní sliznici pro celkové zdraví dýchacích cest. "Na zlepšení stavu dýchacích sliznic je důležitý volný nos a zvlhčená sliznice. Nos je vstupní brána pro všechny škodliviny," vysvětluje.

Jak na to v praxi? Odbornice doporučuje dva jednoduché, ale účinné postupy: pravidelné oplachování nosu a inhalace.Pravidelná péče o nosní sliznici těmito metodami může významně přispět k prevenci a zmírnění respiračních obtíží. Nezapomínejte, že zdravé dýchací cesty jsou základem celkového well-being!



Zdroj: Kaloba, Sinupret



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky