Autor: Marta Ottová
Nakladatelství: MOTTO
Rok vydání: 2007
Počet stran: 168 str.
Cena: 179 Kč
Formát: vázaná
První ekonomická kuchařka
První chytrá kuchařka s recepty, které šetří nejen čas, ale i suroviny a energii. Trik je prostý: jeden den uvaříme a druhý den připravíme jiný chutný pokrm z toho, co nám zbylo z předešlého dne.
Najdete zde inspirující recepty na jídla z ryb, drůbeže, hovězího masa, zeleniny, brambor, rýže, luštěnin, listového těsta nebo ovoce.
Husí prsa se zázvorem + Husí kousky na česneku
Lilkové lečo + Lilková pomazánka
Rajčatová rýže + Rýžové lívance
Kuře s broskvemi + Broskve plněné sýrem
Kuřecí srdíčka na karí + Polévka s vločkami
………… a další recepty
Z jednoho dvě – ukázka receptů:
První den KUŘE PO MYSLIVECKU (oběd či večeře) druhý den KUŘECÍ KOKTEJL (předkrm či lehká večeře)K prvnímu pokrmu:
1 kuře
100 g anglické slaniny
2 bobkové listy
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
sůl
mletá sladká paprika
K druhému pokrmu
zbylé pečené maso z kuřete z předchozího dne
1 kelímek zakysané smetany (jogurtu)
3–4 lžíce majonézy
cibulka (nejlépe mladá)
worcesterská omáčka (není nutná)
jablko či pomeranč (není nutné)
sůl
Kuře po myslivecku
Kuře osolíme zvenčí i uvnitř, vložíme do něj pepř, nové koření a bobkové listy. Vrchní část posypeme paprikou a anglickou slaninou nakrájenou na kostičky (část spadne, ale nevadí, bude ve šťávě). Podlijeme vodou. Pečeme zvolna, během pečení poléváme šťávou. Nůžkami na drůbež ustřihneme 4 pěkné porce a podáváme je s rýží či brambory. Zbytek kuřete necháme vychladnout, obereme maso z kostí a uložíme do ledničky.
Kuřecí koktejl
Zbylé maso z kuřete nakrájíme na malé kousky a zalijeme směsí z osolené zakysané smetany a majonézy (s několika kapkami worcesterské omáčky). Vmícháme nakrájenou cibulku, případně jablko nebo pomeranč, vše nakrájené na malé kousky. Servírujeme v miskách nejlépe s toasty či topinkami.
Více informací o kuchařce Z jednoho dvě se dozvíte také na stránkách nakladatelství MOTTO.
ZUZI
Chytrá Žena.cz