K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Tentokrát se budeme věnovat kompostu – po sezoně ho máte jistě plný, ale potřebujete ho na zakládání dalších záhonů. Poradíme, jak se vyznat v kompostárnách. Pokojové rostliny nejen čistí a zvlhčují vzduch, ale mohou být i jedlé! Představíme je a jejich použití v kuchyni a rovnou je zasadíme do nádob.
S koncem podzimu můžeme začít sklízet kadeřávek – ukážeme, jak na to, aby dorůstal klidně ještě v polovině zimy, a rovnou ho vezmeme do kuchyně, kde probereme možnosti jeho zpracování. A než se z něj upečou kadeřávkové chipsy, pustíme se do výsevu zeleniny na parapet.
Dojde na cukrový hrášek, asijskou listovou zeleninu, špenát a ředkvičky. Listárna poradí s mulčováním stromů a ochranou kompostérů před vlhkostí. Díl zakončíme výsadbou česneku, při které vás provedeme jeho odrůdami a potřebami na výživu.
Pořad Zahradník po ruce můžete sledovat
v neděli 3. 11. 2024 2024 ve 13.45 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová