-Komerční sdělení-
A soutěžte !
Milé Chytré Ženy, začátek nového roku je výborná příležitost jak dát některé věci do pořádku. Máme pro vás 5 jednoduchých a užitečných rad. Když je budete dodržovat, budete se cítit lépe. Jsou to opravdu jednoduché tipy. Zkuste některé přirozené činnosti vykonávat vědomě. Zkrátka se nad nimi zamyslete. Uvidíte, že to krásně zvládnete.
1. choďte – pohyb je naše nezbytná přirozenost
2. naučte se relaxovat – alespoň na chvilku denně „vypněte“ a buďte sami se sebou
3. dýchejte zhluboka do břicha – okysličíte tak vnitřní orgány a zlepšíte jejich funkci
4. smějte se i bez důvodu – zlepšíte náladu sobě i lidem kolem sebe, smích také podporuje tvořivost
5. uvědomujte si, co pijete a jíte a proč – spoustu nevhodné stravy chce jen naše hlava, ne tělo
Máme pro vás tipy na výborné a chutné svačinky, které prospějí vašemu tělu i duši:
Kedlubnovo - pórkový zázrak
Budeme potřebovat:Pochoutkový celozrnný chléb z řady Fit den, značky Penam
1 kedlubna
150 g pórku
1 tvaroh (250g)
200 g plátkové šunky
100 g taveného sýra
sůl
Postup:
Pórek omyjeme, nakrájíme na nudličky a na cedníku spaříme horkou vodou. Kedlubnu oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme, čímž kedlubnu zbavíme přebytečné vody. Poté ji smícháme s pórkem, tvarohem a sýrem, vše dosolíme. Namažeme na plátky Celozrnného pochoutkového chleba a navrch přidáme plátky šunky.
Svěží, mátové tzatziki
Budeme potřebovat:Zrnochléb z řady Fit den, značky Penam
2 velké okurky
250 g polotučného tvarohu
2 lžíce mléka
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekané máty
sůl
Postup:
Okurky důkladně omyjeme, odřízneme z nich konce a pak je i se slupkou nastrouháme nahrubo. Osolíme je a necháme odležet. Poté z okurek slijeme vodu a smícháme je s tvarohem. Dále přimícháme 2 lžíce mléka, aby byla pomazánka jemnější. Dochutíme prolisovaným česnekem, nasekanou mátou a solí. Bohatě namažeme na plátky Zrnochleba.
Zdravá vločková delikatesa
Budeme potřebovat:Žitný celozrnný chléb z řady Fit den, značky Penam
4 lžíce jemných ovesných vloček
šálek mléka
olivový olej
malá cibule
2 vejce
sůl
petrželka
Postup:
Ovesné vločky namočíme na hodinu do mléka. Poté slijeme a necháme odkapat zbylé mléko. Na olivovém oleji v pánvi zpěníme drobně nakrájenou cibuli a přidáme vločky. Mícháme, dokud se mléko z vloček zcela neodpaří. Nakonec přidáme vejce a osolíme. Vše důkladně promícháme. Posypeme sekanou petrželkou a podáváme s Žitným celozrnným chlebem.