Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 09.09. 2024
Dnes má svátek Daniela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncem

31. 07. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Akné je kožní problém, který postihuje miliony lidí po celém světě a je způsobený zvýšenou produkcí mazu, zánětem a ucpanými póry. Kromě nepříjemných a bolestivých pupínků a zánětů často zanechává i trvalé jizvy. A to negativně ovlivňuje sebevědomí a kvalitu života. Přesto existují osvědčené metody a místa, kde můžete nejen léčit akné, ale také pečovat o svou pokožku celkově. Jedním z takových míst jsou lázně Smrdáky na Slovensku.    

    
Akné může postihnout kohokoli. Přibližně 95 % lidí ve věku od 11 do 30 let zažije nějakou formu akné. Tento problém se nevyhýbá ani dospělým, kolem 3 % lidí starších 35 let se také potýká s akné. Existuje několik druhů akné, které se liší svým vzhledem a závažností. Akné je komplexní kožní onemocnění s různými projevy, které vyžaduje individuální přístup k léčbě. Konzultace s dermatologem nebo jiným odborným lékařem je nezbytná pro správnou diagnózu a efektivní léčbu.

Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncemAkné není jen problémem obličeje


Mnoho lidí si neuvědomuje, že akné se nevyskytuje pouze na obličeji. Může se objevit i na dalších částech těla, jako jsou záda, hrudník a ramena. Tato forma akné může být obzvláště nepříjemná a těžko léčitelná, často způsobující fyzické nepohodlí a omezení ve výběru oblečení, zejména v letních měsících.

Jak na akné v létě?


Během léta je proto péče o pleť zásadní. Zvýšené pocení a produkce mazu mohou způsobit ucpávání pórů a vznik zánětů. Zde je několik doporučení, jak správně pečovat o pleť v letních měsících:

Pravidelné čištění: čištění pleti dvakrát denně jemným čisticím prostředkem pomůže odstranit přebytečný maz a nečistoty. Vyhněte se agresivním produktům, které mohou pokožku dráždit.
Hydratace: i mastná pleť potřebuje hydrataci. Používejte lehké hydratační krémy bez oleje, které pomohou udržet pleť hydratovanou a v rovnováze.

Ochrana proti slunci: sluneční záření může zhoršit akné a způsobit hyperpigmentaci. Proto používejte opalovací krém s ochranným UV faktorem podle svého fototypu, ideálně speciálně vyvinutý pro problematickou pleť. Osobám s citlivou pokožkou se doporučuje vyhýbat se slunci mezi 10-15 hodinou. A také nezapomeňte na pokrývku hlavy.

Lehké líčení: pokud je to možné, vyhněte se těžkému make-upu. Používejte nekomedogenní produkty, které neucpávají póry.

Zdravá strava: strava bohatá na ovoce, zeleninu a antioxidanty může pomoci zlepšit stav pokožky. Vyhněte se potravinám s vysokým obsahem cukru a tuku, které mohou akné zhoršit.

Volba vhodného oblečení: Nošení volného, prodyšného oblečení pomáhá snížit tření a podráždění pokožky.

Lázně Smrdáky: oáza pro vaši pokožku

Lázně Smrdáky

Lázně Smrdáky se pyšní minerální vodou s nejvyšší koncentrací sirovodíku na světě a nabízejí nejúčinnější lázeňskou péči o pokožku v Evropě. Díky tomu se staly vysoce vyhledávanou destinací pro léčbu kožních onemocnění a souvisejících zánětlivých onemocnění pohybové soustavy. Léčebné výsledky kožních onemocnění jako je právě akné, lupénka, atopický ekzém, a další onemocnění, jsou díky balneoterapií ve Smrdácích vynikající.

„Základem léčebných procedur je unikátní minerální voda s vysokým obsahem sirovodíku a dalších prospěšných minerálů. Tato voda je známá svými antiseptickými a protizánětlivými účinky, které jsou klíčové při léčbě akné. Koupání v těchto minerálních pramenech pomáhá zklidnit podrážděnou pleť, snížit záněty a eliminovat bakterie, které akné způsobují,“ vysvětluje MUDr. Michal Scheibenreif z léčebných lázní Smrdáky.

Lázně SrdákyMinerální koupele také podporují hojení a redukují viditelnost jizev. Síra přispívá k odstranění odumřelých kožních buněk, čímž podporuje růst nových a zdravých buněk. Kromě minerálních koupelí nabízejí lázně Smrdáky i speciální bahenní zábaly. Bahno, které se zde používá, je bohaté na minerály a má výrazné čistící a detoxikační vlastnosti. Tyto zábaly podporují regeneraci pokožky, zlepšují její strukturu a přispívají k celkovému zlepšení jejího vzhledu.

Lékařští experti vytvářejí léčebné plány každému pacientovi na míru, tento komplexní přístup zajišťuje maximální účinnost léčby a dlouhodobé výsledky. „V závislosti na individuálních zdravotních potřebách lze podstoupit různá ošetření, například již zmíněnou balneoterapii, elektroléčbu, fototerapii, specializujeme se také na výživové poradenství,“ doplňuje MUDr. M. Scheibenreif.

Využijte sílu přírodních zdrojů a profesionálních léčebných metod, které vám pomohou získat zpět sebevědomí a zářivou pleť. Vybírat z různých výhodných balíčků a speciálních derma pobytů můžete ZDE.

Lázně Smrdáky


























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncem:

Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncem
Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncem
Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncem
Jak pečovat v létě o akné: dbejte na pravidelné čistění a chraňte se před sluncem
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !