Ano, šéfe – 21.1. 2016:
Šlendrián v kuchyni je totiž jedna z mála věcí, které opravdu bytostně nesnáší, a rozhodně se nebojí dát to náležitě najevo. Umí ale ukázat i svou vlídnou tvář a tam, kde se snaží, dokáže výraznou proměnu ocenit. Nenechte si proto ujít reprízu dalšího dílu páté řady úspěšného pořadu Ano, šéfe!
Nestává se často, že by byl Zdeněk pozván na zámek. Většina podobných staveb, které byly v posledních letech zrekonstruovány, je ve vlastnictví poměrně bohatých lidí, kteří zároveň mívají vkus a odpovídající gastronomickou erudici. Proto Zdeňkovu pomoc nevyhledávají. V Cholticích je to však jinak... Zámecký pán Josef „Krab“ Raba není tak docela pánem své situace. Zámek, ve kterém svou restauraci provozuje, si v restituci svého majitele nenašel a zůstal obci. Ta na jeho rekonstrukci nemá příliš peněz a celý komplex se tak zvolna rozpadá.
Kromě restaurace v zámku sídlí ještě vlastivědné muzeum, je zde expozice černého divadla a v největším sále je music club. Není proto divu, že zde pravidelně straší... Pan Raba naplňuje klasický obraz poctivého českého podnikatele – dře jako kůň, ale nic z toho nemá. Restaurace denně rozváží sto jídel za vyloženě dumpingovou cenu a zároveň slouží spíše jako jídelna pro obec Choltice. Není divu, že pak pro lepší gastronomii nezbývá místo – zámek se snaží vkusem vyhovět podzámčí. Provozovatel sice hýří nápady o centru zdravé gastronomie, ale na jejich provedení mu prostě už nezbývá energie...
Zdeněk naskočí do bludného kruhu hotovek a specializovaných akcí. Po delší době má před sebou partnera, který se nejen nestaví na zadní, ale poměrně razantně aplikuje změny, které mu Zdeněk navrhne. Díky tomu, že v kuchyni Krabovi úřadují dvě oběti českého gastronomického školství, se Zdeněk vžije také do role kuchařského mistra, kterému nezbývá, než naučit kuchaře základy jejich řemesla. Pobyt na zámku inspiruje Zdeňka nakonec k neobvyklému kroku, kterým se stylově rozloučí. Ale jak bylo řečeno již na začátku – boj s blafy nikdy nekončí...