Podtitul: Jídlo, které oslavuje, konejší, svádí i sytí
Autor: Gino D´Acampo
Nakladatelství: Ikar
Brožovaná vazba
Formát: 144 x 207 mm
Počet stran: 176
Rok vydání: 2013
Cena: 359 Kč
Gino nabízí jednoduchá, ale nesmírně uspokojivá jídla. Recepty rozdělil do pěti kapitol. Romantico obsahuje recepty na jídlo pro dva, kterým uděláte dojem. V Salute najdete pokrmy pro brunch, grilování nebo slavnostní večeři. Facile facile je plná receptů na rychlá jídla, jejichž výsledek předčí očekávání. Recepty v Per tutti i giorni jsou zaměřeny na chutné večeře pro všední den pro rodinu, zatímco předpisy v Per me, lahodné a lákavé, jsou určeny pro jednoho. Ginovy recepty mají styl. Soustředí se spíš na skladbu chutí než na složité techniky či nákladné přísady.
Ukázka z knihy
Italská kuchyně jednoduše a rychle:
Přiznávám, že pražmana zlatého jsem dřív moc často nepřipravoval. Většinou jsem si ho objednával v restauraci, když jsem byl na jihu Itálie, ale od té doby, co jsem vymyslel tento recept, peču ho nejméně dvakrát za měsíc. Mám rád chuť rybího masa doplněnou rozmarýnem a česnekem, a ještě lepší je, že příprava trvá jen dvacet minut. Místo pražmana si můžete udělat třeba morčáka a hlavně ho nezapomeňte pokapat kvalitním extra panenským olivovým olejem.
Pečený pražman s rozmarýnem a česnekem
1 celý pražman zlatý (asi 400 g), zbavený šupin a vykuchaný
5 větviček čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku neloupané a rozpůlené
2 polévkové lžíce olivového oleje
40 g lístků rukoly
1/4 hlízy fenyklu, nakrájené na tenké plátky
Předehřejte troubu na 200 stupňů (plyn stupeň 6). Položte rybu na prkénko a ostrým nožem ji z každé strany dvakrát šikmo nařízněte. Do břišní dutiny vložte 3 větvičky rozmarýnu a všechen česnek a zbývající rozmarýn zastrčte do řezů po stranách. (Nechte lístky z ryby trochu vyčnívat, aby se také upekly a dodaly jídlu více chuti). Položte rybu na pekáč, pokapejte ji olivovým olejem a posypte mořskou solí. Pečte v troubě 20 minut, až maso zbělá a kůže je křupavá. Mezitím smíchejte v míse rukolu, čekanku a fenykl se šťávou z poloviny citronu a extra panenským olivovým olejem. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Knihu Italská kuchyně jednoduše a rychle - Jídlo, které oslavuje, konejší, svádí i sytí koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Bux.cz.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz