Šéf je zpět. S pořadem, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů a spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Pátý díl už 25. listopadu ve 23.55 na Primě.
„Zdravím vás z Hostivice, kde se svým dlouholetým kamarádem a skvělým kuchařem předvedeme, jak se dělá výborná čína v Česku. A taky mrkneme na to, jak se dařilo kuchařům v minulých řadách Ano, šéfe!,“ uvádí další díl pořadu Zdeněk. Tak pojďme na to…

Pojďme do současnosti, čarovat se nebude. Vladimír Suchý byl totiž prvním, koho na praxi viděl Zdeněk v kuchyni. „Stál tam, krájel mrkev, a dnes? Je z něj žijící legenda. Vařil ve Vodičkově ulici v čínské restauraci, kam se dělaly dlouhé rezervace. Fakt to bylo skvělé místo.“ Restaurace se otevřela v roce 1958, pak v roce 1962 skončili Číňané s jejím provozováním a převzali ji Češi. Podle receptur původních kuchařů. Tak pojďme ochutnat. „A krásné na tom bylo i to, že tahle restaurace byla v ročence The New York Times,“ dodává Vladimír.
Co se v tomto díle diváci naučí? Černé vejce v soudobém provedení koagulací, čínskou polévku, maso na vývaru neboli švej-ču-žou a k němu kantonskou rýži, jako dezert pak ananas v karamelu.
„Čínská kuchyně je o sádle,“ tvrdí Vladimír. „Důležité je, aby maso se blanšírovalo přímo v sádle, jinak nebude mít tu správnou chuť.“
Co ale musel Zdeněk prožít? Svůj obrázek na zdi v kuchyni i jeho rituální upálení, když se kuchař vytočil. Také se potkal s mnoha drzouny, kteří si řekli o peníze za jídlo, které připravili, a nebylo k jídlu. „Ona vás ta sranda brzy přejde,“ prorokoval nad připravenou oblohou Zdeněk. „Vy jste ta nejhorší kombinace kuchařů, jakou si majitel restaurace může přát. Moc to neumíte, a ještě na to ser…“