Karolína, domácí kuchařka – 3.12. 2017:
V jednom období svého života byla Karolína vegetariánkou, nakonec ji, jak sama říká, „zlákala vůně opečených špekáčků“. Ví, že maso k životu potřebuje, ale radí poslouchat své tělo a rozhodnout se podle sebe. Ona sama ráda vaří i bezmasá jídla. Tentokrát prozradí recept na rychlou večeři nebo skvělé pohoštění pro návštěvu. Využije k tomu dýni, která se v našich podzimních jídelníčcích už zabydlela. „Má krásnou barvu, která pro mě symbolizuje podzim. A také výbornou, sytou hřejivou chuť. Dá se z ní udělat mnoho zajímavého než jen oblíbená dýňová polévka. Hitem u nás doma je obalená v těstíčku,“ prozrazuje Karolína.
![Karolína, domácí kuchařka: Bez masa Karolína, domácí kuchařka: Bez masa](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/karolina-domaci-kucharka-3-12-2017-10.jpg)
Sladkou tečku v bezmasém menu zajistí pomerančová marmeláda. V dětství měla Karolína ráda jahodovou, stejně jako její děti, ale poté objevila chuť té pomerančové. „Jednou nám ji přivezla návštěva z Anglie a já zjistila, že je velmi snadné si jí vyrobit. Tradiční anglický recept používá místo želírovacího cukru ten normální, ale vaření pak trvá 4 hodiny. Já marmeládu raději připravuji rychle, aby jí zůstala nádherná zářivá barva a také vitaminy. Dětem ji pak namažu třeba na palačinky, které milují,“ říká.
Bezmasé menu podle Karolíny
• Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem
• Zimní květákové karí s rýží
• Pomerančová marmeláda
Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte desátý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 3.12. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.
Zdroj, foto: Prima LOVE
Vendula Vrablová