Zahradní slavnost je pro Karolínu symbolem radosti ze života. „Vždy, když se sejdeme pod širým nebem, jíme, pijeme a povídáme si, uvědomím si, jak jsem i přes všechny starosti šťastná,“ říká Karolína. Divákům nabídne recepty, které lze snadno a rychle zvládnout, a pak si už jen užívat pohody.
Do jednoho z receptů na koláč použije Karolína čekanku, kterou mnoho lidí nezná anebo ji nemusí kvůli její lehce nahořklé chuti. A to je škoda, její nahořklost se dá totiž snadno zjemnit třeba tím, že ji opečeme na másle nebo zapečeme v nějakém výborném jídle. Rodina Karolíny tento koláč miluje. „Dost možná je právě tento koláč naučil čekanku jíst,“ směje se kuchařka. Sardinky zas Karolíně připomínají léto a dovolenou na Jadranu.
Burgery byly kdysi symbolem nekvalitního rychlého občerstvení ze stánku. Doba se ale změnila a dnes jsou kvalitní burgery považovány za velkou lahůdku, která má mnoho variant. Jednu ze zajímavých kombinací – s červenou řepou a křenem – představí další Karolínin recept.
Podzim už se projevuje v plné síle, myslet tak na to, že bychom si dali zmrzlinu, může být úsměvné. Ne tak pro oblíbenou kuchařku, která tuto oblíbenou lahůdku konzumuje po celý rok. Jak říká, třeba po těžkém zimním obědě neosvěží nic tak dobře jako trocha zmrzliny. A může být také skvělým slavnostním dezertem. Sama Karolína má odmala nejraději zmrzliny, kterým pracovně říká béžové – oříškovou, kávovou nebo s makadamovými ořechy.
Karolínina Zahradní slavnost
• Koláč se sardinkami a čekankou
• Burgery s červenou řepou a jemným salátem
• Věže z karamelové zmrzliny s mandlovým pískem a kávovými zrny
Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte druhý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 8.10. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.
Zdroj, foto: Prima love
Vendula Vrablová