Karolína, domácí kuchařka – 10.12. 2016:
Snídaně je základ, to víme asi všichni. Na snídaňovém menu se dnes často objevují ovesné vločky, které máme s ránem spojené. Karolína Kamberská z nich ale tentokrát připraví zdravou sladkost, kterou je možné dát si kdykoli, když máme neodolatelnou chuť na sladké. „Tento dezert jsem vymyslela, když byly děti malé a měly pořád chuť na něco sladkého. Mám pocit, že je to docela zdravá sladkost, a proto je to to nejlepší, co jim můžu dát, když je honí mlsná,“ říká Karolína.
![Karolína, domácí kuchařka: Předvánoční nálada Karolína, domácí kuchařka: Předvánoční nálada](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/karolina-domaci-kucharka-10-12-2016-19.jpg)
Vůni Francie pak ucítíme s dalšími dvěma recepty. Cassoulet je tradiční francouzské jídlo z jednoho hrnce, podle kterého získalo svůj název. Traduje se, že jednou jedno malé francouzské městečko obléhali Angličané, a jeho obyvatelé tak snesli všechno, co měli doma, a uvařili z toho obrovský kotel cassouletu, aby nápor cizí armády přežili. „Je to pro mě dokonalé zimní jídlo. I v tom největším mrazu umí dodat tolik síly, že zvládneme naprosto cokoliv,“ říká Karolína Kamberská. A aby i v předvánočním shonu šlo všechno samo, doporučuje osladit si život francouzským tvarohovým koláčem s mákem.
Karolína, domácí kuchařka – recepty z epizody Předvánoční nálada:
• Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami
• Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a bylinkovo-hořčičnými bramborami
• Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
• Francouzský tvarohový koláč s mákem