O pořadu Kuchařská pohotovost, který vám pomůže dostat se z problémů s oslavami, večeřemi, svátečním menu a mnohými dalšími akcemi, se můžete dočíst v článku Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!
Dnes vám Chytrá žena prozradí něco o samotném kuchařském týmu….
Šéfkuchař - Jiří Král
Sympatický Jiří je šéfkuchařem Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě v Praze. O tom, že svou práci skutečně zbožňuje, svědčí také fakt, že ji považuje za „maximálně smyslnou“. Má za sebou mnoho stáží, například v Paříži, Německu, Skotsku, Itálii či Indonésii a roku 1996 získal titul Kuchař roku ČR.
Kuchařině se rád věnuje i ve svém volném čase. Seznam jeho aktivit je skutečně tučný, ostatně posuďte sami: člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kapitán národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, člen rytířského cechu Chabne des Rotisseurs (rytíři gastronomie) a v neposlední řadě samozřejmě také člen týmu v pořadu Kuchařská pohotovost, kde se své role ujal s profesionalitou a zájmem sobě vlastním.
Šéfcukrář - Vladimír Krofta
Vladimír, náš mistr sladkostí, pracuje jako šéfcukrář hotelu Corinthia towers v Praze. Po vyučení v pražském Intercontinentalu a maturitě na Střední gastronomické škole působil v několika hotelích a restauracích v Praze, ale také například v Londýně ve vyhlášených hotelích Victoria a Lanesbrough.
Podobně jako Jiří má také Vladimír na svém kontě mnoho různých zájmů, jak jinak než se zaměřením na svůj obor. Za vše mluví členství v Asociaci kuchařů a cukrářů ČR a Chabne des Rotisseurs. Za své cukrářské umění si odnesl bronzovou plaketu M. D. Rettigové, může se pochlubit titulem Cukrář roku v letech 1996 – 1998 a ve své sbírce má také stříbrnou medaili Gastro Hradec.
S příjemným Vladimírem si můžete bez obav popovídat třeba i rusky a anglicky, což je v jeho branži nesmírné plus.
Odbornice přes studenou kuchyni - Martina Nemčeková
Temperamentní Martina je skutečný kouzelník. Pracuje jako šéf směny studené kuchyně v Obecním domě v Praze. Svůj obor miluje a nutno podotknout, působí v něm tak jistě a bezchybně jako ryba ve vodě. Absolvovala mnohé stáže u nás i v zahraničí, účastnila se také kuchařských republikových soutěží.
Ve studené kuchyni jí uchvacují především klasické české předkrmy v netradičním provedení a asijská kuchyně, ve které nalézá pro svou kulinářskou fantazii bohaté vyžití. Miluje zejména sushi. Oblíbila si jej nejen proto, že je zdravé a dobré, ale především, jak říká: „Je to takový krásný obraz na talíři.“.
Kreativní duch a nadšení se v ní zkrátka nezapře.
Sledujte pořad Kuchařská photovost každou sobotu
v 17:25 na ČT1 a uvidíte sami!
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti včetně receptů:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!Zdroj: Česká televize
Alena Rašková
ChytráŽena.cz