Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náramek

27. 07. 2024 | Vaše příběhy

Měla jsem náramek z minerálu zvaného tygří oko. Ano, měla.

Dostala jsem ho jako dárek od svého manžela, který pak zemřel. Přináší prý štěstí. Poslední dobou jsem ho často a ráda nosila. Vždyť to byla vzpomínka na manžela. A tak se také stalo, že jsem ho jednoho dne postrádala.

Kde já vlastně všude byla? Byla jsem v práci, s kamarádkou v kavárně, s druhou v cukrárně, no a u dvou kamarádek. Náramek se mi líbil, když jsem si ale někde sedla, automaticky jsem ho sundala, aby mě netlačil do ruky, kterou jsem měla opřenou o stůl. Dělala jsem to už automaticky. A najednou tu náramek nebyl.

První, co mě napadlo, bylo zavolat kamarádce. Té, u které jsem byla naposledy a u které, myslela jsem si, jsem ho ještě měla. Ta mě ujistila, že u ní náramek není. Volala jsem druhé. Také nic. Pak jsem zašla k taťkovi. Vždy jsem si tam náramek sundávala, když jsem s taťkou „mastila“ karty, protože karty on hraje rád. V jeho věku je to i trénink proti Alzheimerově chorobě.  

Dvě kamarádky a taťka, to byli lidé, u kterých kdybych náramek zapomněla, jistě ho dostanu zpátky. V práci jsem byla denně, tam také nezůstal. No a pak jsem šla do té kavárny i cukrárny. Tam jsem si nebyla jistá, že by ho našel poctivý nálezce. Pro jistotu jsem prolezla i doma každičkou škvíru, ale po náramku jako by se zem slehla. Prostě nebyl. Pomalu jsem se s ním rozloučila. Každou chvíli jsem si ale na něj vzpomněla. Ne, že by měl tak vysokou cenu, ale byla to vzpomínka, a ta je nevyčíslitelná.

Uběhl měsíc, dva, a já pomalu zapomínala na to, co se stalo. A právě včera, jako téměř denně, jsem zase navštívila otce. Ihned po usednutí mě něco zaujalo – na stole ležel můj ztracený náramek! Musel to být on, i když podobných náramků je spousta. Kde by ho ale taťka vzal? A tak jsem se ho na to zeptala.

Otec mi klidně řekl, že mu ho dala sousedka. „Sousedka? Copak ona měla podobný?“ „Ne, je tvůj,“ odvětil otec klidně. A pak mi vyprávěl, jak se to stalo. Když jsem tenkrát k němu přišla a zase jsme hráli karty, dokonce jsem i kontrolovala psa, jestli nemá nějaké klíště, náramek jsem si u něj sundala. Můj otec si kupuje noviny. Když je přečte, nechává je pro sousedku. Tak to bylo i tenkrát. Přišla jsem, sundala jsem náramek a položila si ho na stůl vedle hromádky novin. Nějakým nedopatřením se náramek dostal do jednoho výtisku. Pak se noviny i s náramkem dostaly k paní sousedce. Ta ale jela zrovna do lázní. Až po svém návratu z lázní se rozhodla noviny protřídit, přebrat, a vypadl můj náramek.

A tak jsme se zase shledali, já a můj náramek po manželovi. Nyní už věřím, že se mnou zůstane napořád a bude mi dál přinášet štěstí a vzpomínky na manžela a krásně prožitá léta.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náramek:

Náramek
Náramek
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !