Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 16.09. 2024
Dnes má svátek Ludmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náramek

27. 07. 2024 | Vaše příběhy

Měla jsem náramek z minerálu zvaného tygří oko. Ano, měla.

Dostala jsem ho jako dárek od svého manžela, který pak zemřel. Přináší prý štěstí. Poslední dobou jsem ho často a ráda nosila. Vždyť to byla vzpomínka na manžela. A tak se také stalo, že jsem ho jednoho dne postrádala.

Kde já vlastně všude byla? Byla jsem v práci, s kamarádkou v kavárně, s druhou v cukrárně, no a u dvou kamarádek. Náramek se mi líbil, když jsem si ale někde sedla, automaticky jsem ho sundala, aby mě netlačil do ruky, kterou jsem měla opřenou o stůl. Dělala jsem to už automaticky. A najednou tu náramek nebyl.

První, co mě napadlo, bylo zavolat kamarádce. Té, u které jsem byla naposledy a u které, myslela jsem si, jsem ho ještě měla. Ta mě ujistila, že u ní náramek není. Volala jsem druhé. Také nic. Pak jsem zašla k taťkovi. Vždy jsem si tam náramek sundávala, když jsem s taťkou „mastila“ karty, protože karty on hraje rád. V jeho věku je to i trénink proti Alzheimerově chorobě.  

Dvě kamarádky a taťka, to byli lidé, u kterých kdybych náramek zapomněla, jistě ho dostanu zpátky. V práci jsem byla denně, tam také nezůstal. No a pak jsem šla do té kavárny i cukrárny. Tam jsem si nebyla jistá, že by ho našel poctivý nálezce. Pro jistotu jsem prolezla i doma každičkou škvíru, ale po náramku jako by se zem slehla. Prostě nebyl. Pomalu jsem se s ním rozloučila. Každou chvíli jsem si ale na něj vzpomněla. Ne, že by měl tak vysokou cenu, ale byla to vzpomínka, a ta je nevyčíslitelná.

Uběhl měsíc, dva, a já pomalu zapomínala na to, co se stalo. A právě včera, jako téměř denně, jsem zase navštívila otce. Ihned po usednutí mě něco zaujalo – na stole ležel můj ztracený náramek! Musel to být on, i když podobných náramků je spousta. Kde by ho ale taťka vzal? A tak jsem se ho na to zeptala.

Otec mi klidně řekl, že mu ho dala sousedka. „Sousedka? Copak ona měla podobný?“ „Ne, je tvůj,“ odvětil otec klidně. A pak mi vyprávěl, jak se to stalo. Když jsem tenkrát k němu přišla a zase jsme hráli karty, dokonce jsem i kontrolovala psa, jestli nemá nějaké klíště, náramek jsem si u něj sundala. Můj otec si kupuje noviny. Když je přečte, nechává je pro sousedku. Tak to bylo i tenkrát. Přišla jsem, sundala jsem náramek a položila si ho na stůl vedle hromádky novin. Nějakým nedopatřením se náramek dostal do jednoho výtisku. Pak se noviny i s náramkem dostaly k paní sousedce. Ta ale jela zrovna do lázní. Až po svém návratu z lázní se rozhodla noviny protřídit, přebrat, a vypadl můj náramek.

A tak jsme se zase shledali, já a můj náramek po manželovi. Nyní už věřím, že se mnou zůstane napořád a bude mi dál přinášet štěstí a vzpomínky na manžela a krásně prožitá léta.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náramek:

Náramek
Náramek
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles