Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.09. 2024
Dnes má svátek Václav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Není čas ztrácet čas

15. 03. 2012 | Zajímavosti
V dnešní velmi uspěchané době je určitě velmi praktické znát rady a tipy, jak neztrácet náš drahocenný čas. Vždyť to znáte, většinu všedního dne trávíte v práci, když už konečně máte „padla“, sotva se únavou dovláčíte domů. Ale kdo se bude učit s dětmi, nakoupí, uvaří a v neposlední řadě také uklidí? V tomto článku se dozvíte pár užitečných rad a tipů, jak na to!

Mnoho mladých lidí tráví svůj volný čas u obrazovky televize nebo na internetu na sociálních sítích, hraním online her atd. Ale proč? Vždyť ve virtuálním světě jen ztrácím čas. Možná sice poznám nové lidi, zkouknu nové filmy a zjistím nové módní tipy. Ale to samé přece můžu zjistit v různých časopisech nebo periodikách, či kdekoli jinde. Zajdu do kina, seznámím se s novými lidmi a ještě si pokecáme o nových módních trendech a zabiju hned tři mouchy jednou ranou!

Napiš si, co všechno musíš během dne neprodleně stihnout udělat a vykonat. Během plnění „úkolů“ si odškrtávej jednotlivé činnosti. Potom se budeš lépe orientovat, co už máš vykonané a co ne. A po vykonání činností si dopřej zaslouženou odměnu.

Říkáš si, že vše stihneš navečer či večer? Ne! Nenechávej nic na poslední chvíli a jdi do toho hned. Čím dříve to uděláte, tím dříve to máte za sebou a tím více je volného času, který můžete strávit mnohem příjemněji, než stresováním se, že večer musím udělat ještě toto a toto. Takže rozhodně nic neodkládej – vždyť i přísloví praví: „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“.

Věnujte se svým dětem každý den. Pomozte jim s úkoly, poptejte se, jak se dítko mělo ve škole, poptejte se i na kamarády, zájmy. Prostě a jednoduše travte co nejvíce času s dítkem, protože jen tak utužíte Váš vztah k Vašemu dítěti. Čas rychle letí, i když se to nezdá, tak abyste se za čas nedivili, že za chvilku je vaše maličká dceruška skoro dospělou ženou.

Děláš v práci přesčasy? Proč? Vždyť víš, že Ti to je stejně šéf neproplatí. Řekni mu, že máš rodinu, a tak nemáš čas tu vysedávat každý den hodinu nebo i více navíc. Pokud  i šéf má rodinu, určitě to pochopí, pokud ne, musíš bojovat. Deset minut denně Tě sice nezabije, ale hodinka nebo i více, to už je dost. To už odmítej!

Vždyť jak se říká - čas jsou peníze!

martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
článek je hezký,ale ne každý šéf má pro rodinu pochopení...ale to s internetem v pracovní době mě taky dost při soutěžích tady překvapilo...to by někde bylo na výhazov ze zaměstnání..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek se mi líbí, máš pravdu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
K poslednímu bodu se vyjádřím, dělala jsem ve firmě, kde se přesčasy nepěstovaly, jelikož ředitel byl toho názoru, že kdo nestihne svou práci v pracovní době, je neschopný a měl pravdu. Kolikrát tu čtu, jak si ženské v pracovní době brouzdají na internetu a hrají hry, tak jak pak stíhají práci ??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles