Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 28.09. 2024
Dnes má svátek Václav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Není čas ztrácet čas

15. 03. 2012 | Zajímavosti
V dnešní velmi uspěchané době je určitě velmi praktické znát rady a tipy, jak neztrácet náš drahocenný čas. Vždyť to znáte, většinu všedního dne trávíte v práci, když už konečně máte „padla“, sotva se únavou dovláčíte domů. Ale kdo se bude učit s dětmi, nakoupí, uvaří a v neposlední řadě také uklidí? V tomto článku se dozvíte pár užitečných rad a tipů, jak na to!

Mnoho mladých lidí tráví svůj volný čas u obrazovky televize nebo na internetu na sociálních sítích, hraním online her atd. Ale proč? Vždyť ve virtuálním světě jen ztrácím čas. Možná sice poznám nové lidi, zkouknu nové filmy a zjistím nové módní tipy. Ale to samé přece můžu zjistit v různých časopisech nebo periodikách, či kdekoli jinde. Zajdu do kina, seznámím se s novými lidmi a ještě si pokecáme o nových módních trendech a zabiju hned tři mouchy jednou ranou!

Napiš si, co všechno musíš během dne neprodleně stihnout udělat a vykonat. Během plnění „úkolů“ si odškrtávej jednotlivé činnosti. Potom se budeš lépe orientovat, co už máš vykonané a co ne. A po vykonání činností si dopřej zaslouženou odměnu.

Říkáš si, že vše stihneš navečer či večer? Ne! Nenechávej nic na poslední chvíli a jdi do toho hned. Čím dříve to uděláte, tím dříve to máte za sebou a tím více je volného času, který můžete strávit mnohem příjemněji, než stresováním se, že večer musím udělat ještě toto a toto. Takže rozhodně nic neodkládej – vždyť i přísloví praví: „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“.

Věnujte se svým dětem každý den. Pomozte jim s úkoly, poptejte se, jak se dítko mělo ve škole, poptejte se i na kamarády, zájmy. Prostě a jednoduše travte co nejvíce času s dítkem, protože jen tak utužíte Váš vztah k Vašemu dítěti. Čas rychle letí, i když se to nezdá, tak abyste se za čas nedivili, že za chvilku je vaše maličká dceruška skoro dospělou ženou.

Děláš v práci přesčasy? Proč? Vždyť víš, že Ti to je stejně šéf neproplatí. Řekni mu, že máš rodinu, a tak nemáš čas tu vysedávat každý den hodinu nebo i více navíc. Pokud  i šéf má rodinu, určitě to pochopí, pokud ne, musíš bojovat. Deset minut denně Tě sice nezabije, ale hodinka nebo i více, to už je dost. To už odmítej!

Vždyť jak se říká - čas jsou peníze!

martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
článek je hezký,ale ne každý šéf má pro rodinu pochopení...ale to s internetem v pracovní době mě taky dost při soutěžích tady překvapilo...to by někde bylo na výhazov ze zaměstnání..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek se mi líbí, máš pravdu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
K poslednímu bodu se vyjádřím, dělala jsem ve firmě, kde se přesčasy nepěstovaly, jelikož ředitel byl toho názoru, že kdo nestihne svou práci v pracovní době, je neschopný a měl pravdu. Kolikrát tu čtu, jak si ženské v pracovní době brouzdají na internetu a hrají hry, tak jak pak stíhají práci ??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles