Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Od pondělí do pátku - Rychlé večeře do 30 minut

17. 07. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Od pondělí do pátku
Podtitul: Rychlé večeře do 30 minut
Autorka: Vašáková Jana
Nakladatelství: Mladá fronta
Vázaná vazba
Datum vydání: květen 2014
Rozměry: 197 x 251 mm
Počet stran: 176
Cena: 233 Kč

Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček, Jana Vašáková. V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Od pondělí do pátku - Rychlé večeře do 30 minutUkázka z knihy Od pondělí do pátku:


Můj tip:


Mražený hrášek máme doma vždycky k dispozici. Polévka z něj je u nás zaručená jistota, že si děti pochutnají. Ale občas neuškodí zaměnit ji za brokolicový krém. Zahustit polévku můžete předvařenými těstovinami nebo kuskusem.

4 porce
příprava: 15 minut



Hrášková polévka se slaninou

Ingredience
1 lžíce oleje
1 cibule
2–3 stroužky česneku
500 g mraženého hrášku
1 lžíce sušené nebo čerstvé
majoránky
sůl a pepř
250 g anglické slaniny
toastový chléb
nastrouhaný eidam
200 g zakysané smetany
čerstvá majoránka na ozdobu

V hrnci orestujte na oleji nasekanou cibuli a česnek. Přidejte mražený hrášek, majoránku a pepř. Zalijte vodou asi tak 2 cm nad okraj. Vařte 5 až 7 minut. Nakonec dochuťte solí a rozmixujte v krém. Na tefl onové pánvi nasucho orestujte kostičky slaniny a toastový chléb, který pak zasypte nastrouhaným sýrem. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, slaninou s krutonky a čerstvou majoránkou.


Tuto knihu Od pondělí do pátku - Rychlé večeře do 30 minut koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Kniha.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !