-Komerční sdělení-
Vstupte do světa mimořádných chutí a hřejivé atmosféry v době, kdy za okny dýchá nelítostná zima. Najděte útěchu i teplé objetí v šálku horké kávy a nechte se unést kreativitou při přípravě lahůdek, které udělají z každého doušku nezapomenutelný okamžik.
Vyzkoušejte slaďoučké kávové kuličky, jež pohladí vaše chuťové buňky, nebo nechte svou kávu ožít v nečekaných kombinacích s marshmallows, až po špetku dobrodružství s whisky a likérem. Odkryjte nový rozměr chutí s lahodnou instantní kávou Jacobs Velvet Crema, kterou nyní najdete i v novém praktickém balení.
TIP: Ponořte se do bohaté sametové pěny a plné, výrazné chuti kávy Jacobs Velvet Crema s oříškovými tóny, kterou nově můžete zakoupit v praktickém balení. To jednoduše přesypte do originální sklenice, a v okamžiku tak prodlužte její životnost.
S balením o 180 g, kterým naplníte celou sklenici, připravíte 108 šálků lahodné kávy snadno a rychle. Doplňte svoji dózu s rozpustnou kávou Jacobs Velvet Crema v novém balení! Doporučená maloobchodní cena je 139,90 Kč, více informací najdete na www.kavajacobs.cz.
Jacobs Velvet Crema. 100% CREMA, 100% POŽITEK.
• 100 g drcených sušenek nebo polámaného cukroví
• 100 g slazeného kondenzovaného mléka
• 100 g másla
• strouhané ořechy a kakao na obalení
Drcené sušenky pokapejte kávou rozpouštěnou ve 3 lžících horké vody, vmíchejte zahřáté kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Vytvarujte kuličky a obalte je ve strouhaných ořeších nebo kakau a nechte odležet v lednici.
• 350 ml mléka
• 1 lžíce tmavého cukru
• 2 lžíce kakaa holandského typu
• ½ lžičky mleté skořice
• špetka muškátového oříšku
• špetka chilli koření
• špetka soli
Na ozdobu:
• bonbóny marshmallows
• čokoládové čočky, čokoládový a karamelový sirup
• šlehačka
V kastrůlku za stálého míchání zahřejte mléko, cukr, kakao, kávu, koření a sůl. Rozdělte do dvou šálků, ozdobte šlehačkou, marshmallows, čokoládovými čočkami a polijte sirupy.
• 2 lžičky karamelového kondenzovaného mléka
• 40 ml whisky
• 40 ml kávového likéru Kahlúa
• šlehačka
• střepy ze slaného karamelu na ozdobu
Do silnostěnných sklenic vlijte kávu, whisky a likér. Oslaďte karamelovým salkem a ozdobte šlehačkou s karamelovými střepy.
200 g cukru vsypte do velké pánve a na nízkém plameni zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem, posypte vločkovou solí a nechte zchladnout a ztuhnout. Po vychladnutí rozlámejte na střepy.
Nesehnali jsme karamelové kondenzované mléko?
Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plameni vařte. Mléko v konzervě zkaramelizuje.
• 250 g tmavé čokolády
• 4 lžíce oblíbeného alkoholu, například brandy
• 300 ml smetany ke šlehání
• 1 lžíce třtinového cukru
• kakao + instantní káva Jacobs na poprášení + pralinky k podávání
Nalámejte 50 g čokolády do rendlíku a zalijte ji 100 ml smetany. Nechte na mírném ohni zcela rozpustit. Pak vychlaďte (nejlépe přes noc) a vyšlehejte do tuha.
Poté nalámejte 200 g čokolády do rendlíku. Přilijte 200 ml smetany, kávu a přidejte alkohol. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šálků. Ozdobte připravenou pařížskou šlehačkou, poprašte kakaem a instantní kávou a podávejte s pralinkami.