Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 26.11. 2024
Dnes má svátek Artur
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Paštiky a teriny - to pravé kuchařské umění

31. 12. 2008 | Knižní tipy
Název knihy: PAŠTIKY A TERINY
Vydala:
Euromedia Group k.s., Ikar
Rok vydání: 2008
Počet stran: 160 str.
Cena: 219  Kč
Formát: 215x276 mm, 842 g
vázaná

Paštiky a teriny patří již několik století do repertoáru pravého kuchařského umění.  Zejména francouzští paštikáři se těšili světové proslulosti a působili na všech evropských panovnických dvorech.


Klasické teriny a paštiky se tradičně připravují z masa a podávají se studené. Kromě receptů z jehněčího, hovězího nebo vepřového masa či drůbeže vznikly moderní předpisy také na rybí, zeleninové a sýrové paštiky. Jako dezert dnes můžeme podávat i sladké ovocné, mražené a krémové fáše.

Paštiky a terinyPaštiky, teriny, aspiky, galantiny a plněné páje se hodí jako bufetové pohoštění, protože je lze připravit předem. Na jedno však hostitel nesmí zapomenout: takřka vždy musí být paštiky hotové několik hodin před podáváním, aby měly čas na odležení a jejich aroma se mohlo plně rozvinout. Nezáleží na tom, zda jde o malý předkrm podávaný s pikantně sladkou cumberlandskou omáčkou nebo jako pomazánka na chléb - chutnají vždy báječně. Domácí paštiky jsou opravdu cosi zvláštního.

Téměř 120 receptů nabízí pestrá lahůdková díla studené a teplé kuchyně, která lze harmonicky zařadit na delikátní jídelníček.


Více informací o této knize Paštiky a teriny se dozvíte také na stránkách Knižního webu .

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Paštiky a teriny - to pravé kuchařské umění:

Paštiky a teriny - to pravé kuchařské umění
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles