Autor: James Peterson
Nakladatelství: Euromedia Group k.s., IKAR
Rok vydání: 2009
Počet stran: 432 str.
Rozměry: 153 x 203 cm
Cena: 249 Kč
Chcete-li se zdokonalit v loupání, sekání nebo krájení, míchání nebo šlehání, vaření, pečení, dušení, grilování, či dokonce v etiketě při návštěvě restaurace, vše najdete zde: mistr kuchař vám nabízí 484 triků, technik a způsobů, které vám usnadní práci a zdokonalí postup tak, že kulinářský výsledek bude na jedničku. Návody krok za krokem s barevnými fotografiemi, stovky inspirativních nápadů a tucty lahodných receptů dělají z knihy mistrovský kurz pro kuchaře.
Kapitoly:
JAK naostřit nůž, používat bylinky, skladovat sýry, pražit ořechy,plnit vaječné omelety, zmrazit koláč, připravit čerstvé těstoviny,
rozporcovat krocana, ochutit vejce, ušlehat tuhý sníh z bílků,
poznat čerstvé houby, porcovat steaky, dokonale grilovat,
vytvořit čokoládové hoblinky, vařit v páře, dusit fenykl, používat asijskou rybí omáčku...
O autorovi:
James Peterson je autorem již devíti vysoce oceněných kuchařských knih, mezi něž patří Sauces: Classical and Contemporary Sauce Making (Omáčky: Klasické a soudobé omáčkářství), Essentials of Cooking (Základy kuchařského umění) a Glorious French Food (Slavná francouzská kuchyně). Výtečně vaří, o jídle učí a píše, jídlo fotografuje, dobrým jídlem žije a dýchá.Knihu Co by měl vědět správný kuchař koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.
PetraC
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz