Autor: Jaromír Astl, Eliška Astlová, Eva Marková
Nakladatelství: Maxdorf
Rok vydání: 2009
Počet stran: 328 str.
Formát: A5, brož.
Cena: 245 Kč Kniha Jak jíst a udržet si zdraví vznikala s cílem přiblížit čtenářům jednoduchý a přirozený způsob posílení vlastního zdraví. Za posledních 100 let bylo popsáno mnoho nových poznatků o vitaminech a minerálech, ale především o zdravé výživě, která může zabránit vzniku řady onemocnění. V první části knihy se autoři soustředí na výživu a výběr zdravých a výživově hodnotných potravin. Druhá část se věnuje mikroživinám, jejich známým účinkům v metabolismu člověka a také jsou zde popsány základní zdroje těchto látek v potravě.
Dále jsou rozebrány některé účinky probiotik a přírodních látek. V poslední části je popsán zdravý a vyrovnaný jídelníček, sestavený nejen z pohledu energetického, ale také z hlediska volby potravin. Potraviny jsou vybírány s důrazem na pestrou a vyváženou stravu, dostupnou na trhu v ČR, a na potraviny s minimálním využitím chemických přídatných látek, s podporou tzv. ekologické produkce.
Tuto knihu Jak jíst a udržet si zdraví zakoupíte v knikupectví a na internetových stránkách nakladatelství Maxdorf.