Autoři: René Goscinny, Christine de Beaupré,
Béatrice Valentinová, Jean-Jacques Sempé
Nakladatelství: Albatros
Datum vydání: 2.10. 2013
Formát: 145 x 205 mm
Vázaná vazba spirálou
Počet stran: 128
Cena: 187 Kč
Padesát originálních, snadných a zábavných receptů na sladká i slaná jídla. Překvap kamarády jedlými zápalkami, zapečenými těstovinami, čokoládovým fondue, zmrzlinou nebo dokonce krásným narozeninovým dortem… Pohosti kamarády a ohrom rodiče!
Ukázka z knihy Recepty malého Mikuláše:
Zmrzlina Speculoos
• Sušenky a pusinku zabal do utěrky a jemně na ni poklepej kladívkem. Dávej pozor, ať neklepeš příliš silně, jinak se všechno úplně rozdrobí. Sušenky je třeba jen rozbít a smíchat s pusinkou.
• Rozklepni vejce tak, abys oddělil žloutky od bílků: žloutky dej do jedné mísy, bílky do druhé.
• Do mísy se žloutky přidej šlehačku, cukr a zamíchej.
• V druhé míse ušlehej pomocí mixéru z bílků sníh.
• Poté všechno smíchej dohromady: žloutky, šlehačku, cukr, sníh z bílků, sušenky.
• Vzniklou směs vylij do čtvercové nebo obdélníkové formy a dej nejmíň na 4 hodiny do mrazničky.
Něco navíc:
Ochutnej tuto zmrzlinu spolu s jahodovou dření. Pozor! Zmrzlinu je třeba vyndat z mrazničky 10 až 15 minut před podáváním.
Delikátní zmrzlina
Výroba téhle zmrzliny je velká zábava: na rozdrcení sušenek potřebuješ kladívko!
• 1 velká sněhová pusinka
• 15 karamelových máslových sušenek, např. Speculoos
• 4 vejce
• 200 ml plnotučné smetany
• 60 g krystalového cukru
• 1 sáček vanilkového cukru
Budeš potřebovat:
• 2 salátové mísy
• 1 čtvercovou nebo
obdélníkovou formu
• mixér
• vařečku
• kladívko
• utěrku
Knihu Recepty malého Mikuláše koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz